Quantcast
«EISPRAXIS»: Έρχονται αυτόματες κατασχέσεις από την ΑΑΔΕ - enikonomia.gr
share

«EISPRAXIS»: Έρχονται αυτόματες κατασχέσεις από την ΑΑΔΕ

δημοσιεύτηκε:

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου του 2022 αναμένονται να γίνουν οι αυτόματες κατασχέσεις από την ΑΑΔΕ με το νέο πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ, «EISPRAXIS».

Όπως αναφέρει η 13η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα η ΑΑΔΕ σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχει δημιουργήσει πλατφόρμα που θα φιλοξενήσει το νέο σύστημα πληροφορικής («EISPRAXIS»).

Η ΑΑΔΕ αναμένει μια σειρά από κεντρικές και ειδικά αποκεντρωμένες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης είσπραξης και επιστροφής χρημάτων, η είσπραξη μονάδα λειτουργίας και το κέντρο είσπραξης οφειλών Αττικής, για να ξεκινήσει η χρήση του συστήματος (π.χ. διαχείριση οφειλετών και χρέους, ανάλυση και διαχείριση κινδύνου των διαδικασιών αφερεγγυότητας) μέχρι τα τέλη Απριλίου

Η τελική υποβολή από τον ανάδοχο του πλήρους συστήματος πληροφορικής έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Ιουνίου 2022. Έως τέλος Σεπτεμβρίου 2022, το σύστημα θα είναι πλήρως λειτουργικό και θα χρησιμοποιείται από όλη την Ανεξάρτητη Αρχή, συμπεριλαμβανομένων των ΔΟΥ, με 1.100 περίπου υπαλλήλους-χρήστες να έχουν εκπαιδευθεί.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.