Quantcast
Εκκρεμείς κύριες συντάξεις: Πού εντοπίζεται το πρόβλημα - Τι θα γίνει με τις επικουρικές - enikonomia.gr
share

Εκκρεμείς κύριες συντάξεις: Πού εντοπίζεται το πρόβλημα – Τι θα γίνει με τις επικουρικές

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχει αντιμετωπιστεί πλήρως το ζήτημα των εκκρεμών κύριων συντάξεων με κάποιες εξαιρέσεις, λόγω αντικειμενικής αδυναμίας, εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ.Χατζηδάκης ανέφερε ενδεικτικά κάποιες τέτοιες εξαιρέσεις: όπως όταν κάποιος δεν θεμελιώνει το δικαίωμα ή δεν υπάρχει ακόμα ιατρική γνωμάτευση. Εάν δεν υπάρχει γνωμάτευση πώς θα την βγάλει ο εισηγητής του ΕΦΚΑ,  διερωτήθηκε.

Για τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις

Επίσης μίλησε και για τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις.  «Υπάρχει αποκλιμάκωση. Από εδώ και πέρα που ελευθερώνονται χέρια… θα μπορέσουμε να τρέξουμε πολύ πιο γρήγορα  τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις » τόνισε χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει πότε θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. «Είναι θέμα μηνών. Δεν μπορώ να σας πω πόσο μηνών, αλλά είναι θέμα μηνών» σημείωσε. Την ίδια στιγμή ξεκαθάρισε γιατί δεν αντιμετωπίζεται ταυτόχρονα το πρόβλημα των εκκρεμών κύριων συντάξεων  με τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις.

«Δώσαμε έμφαση στις κύριες  συντάξεις. Διότι όταν ο άλλος δεν παίρνει την κύρια  σύνταξη  δεν μπορείς να ξεκινάς την προσπάθεια από την επικουρική .Επίσης  εάν τα κάναμε όλα μαζί  πιθανότατα δεν θα κάναμε τίποτα»  είπε.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.