Quantcast
Έκτακτη ενίσχυση: Νέα απάντηση από την κυβέρνηση για την καταβολή σε ευάλωτα νοικοκυριά - enikonomia.gr
share

Έκτακτη ενίσχυση: Νέα απάντηση από την κυβέρνηση για την καταβολή σε ευάλωτα νοικοκυριά

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν εξετάζει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να χορηγήσει έκτακτο επίδομα Πάσχα στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, ρωτήθηκε σήμερα κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε  στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο  Κυβερνητικός  Εκπρόσωπος  Παύλος Μαρινάκης. «Δεν έχω καμία τέτοια ενημέρωση. Είναι πάρα πολύ νωρίς» απάντησε ο κ. Μαρινάκης. «Έχουμε αποδείξει κάθε φορά ότι το πλεόνασμα, η υπεραπόδοση της οικονομίας επιστρέφεται στους πολίτες. Όμως, έχουμε ένα Πρόγραμμα να υλοποιήσουμε, το υλοποιούμε σημείο-σημείο. Το υπουργείο Οικονομικών πάντοτε προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση, να μην παρεξηγηθώ. Δεν θέλω να λέμε στους πολίτες κάτι το οποίο δεν είναι σίγουρο και δεδομένο» συμπλήρωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

Ωστόσο σημειώνεται πως προ ημερών ο  υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Kωστής Χατζηδάκης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο  να δοθεί έκτακτη ενίσχυση, το λεγόμενο “έκτακτο δώρο Πάσχα“ στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες εάν τα δημοσιονομικά το επιτρέψουν.«Εάν έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, εάν, όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε υπέρβαση θετική, σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, είμαστε εδώ για να επιστρέψει το υπερβάλλον πίσω στην κοινωνία», είχε  πει και είχε επισημάνει πως  «εάν υπάρξει περίσσευμα κατά τη διάρκεια της χρονιάς και στο τέλος της χρονιάς θα δούμε τι θα κάνουμε, μπορεί να γίνει όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Τα στοιχεία του Ιανουαρίου που θα δημοσιευθούν τις επόμενες ημέρες δείχνουν πως το πράγμα πάει καλά στο επίπεδο των εσόδων. Αυτό γίνεται, γιατί πάει καλά η οικονομία».

Πάντως το  υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναμένεται να δώσει στο φως της δημοσιότητας έως τα τέλη Μαρτίου τα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Επίσης επισημαίνεται πως εάν εφαρμοστεί το εν λόγω μέτρο, τότε η καταβολή του  επιδόματος  υπολογίζεται πως θα γίνει  στο τέλος Απριλίου στους χαμηλοσυνταξιούχους, σε οικογένειες χαμηλόμισθων, σε δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος, σε ανασφάλιστους υπερήλικες , σε δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (Ε.Ε.Ε.) και ενδεχομένως και σε συνταξιούχους με προσωπική διαφορά που δεν έλαβαν αύξηση στη σύνταξη τους. Δηλαδή ενίσχυση ύψους 200 ευρώ αναμένεται να πάρουν φέτος οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες και οι δικαιούχοι επιδομάτων ΑμεΑ, ενώ οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ενδέχεται να πάρουν διπλή δόση του Ε. Ε. Εισοδήματος. Υπενθυμίζεται πως το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε και πέρυσι το Πάσχα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.