Quantcast
Έκτακτο βοήθημα: Πότε θα το λάβουν οι δικαιούχοι - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Έκτακτο βοήθημα: Πότε θα το λάβουν οι δικαιούχοι – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Έκτακτο βοήθημα θα λάβουν από τη Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2021 έως την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου τρεις κατηγορίες πολιτών, σύμφωνα με το MEGA.
Το επίδομα αυτό αφορά περίπου 830.000 χαμηλοσυνταξιούχους, 173.000 ΑΜΕΑ και 100.000 υγειονομικούς.

Αναλυτικά:
1.Έκτακτο βοήθημα ύψους 250 ευρώ σε 830.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Το ποσό του βοηθήματος προσαυξάνεται κατά 50 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος


Υπενθυμίζεται ότι το βοήθημα αυτό αφορά τους συνταξιούχους που παίρνουν σύνταξη 600 ευρώ και δεν έχουν κανένα άλλο εισόδημα, δηλαδή θα πρέπει να έχουν 7.200 ευρώ ατομικό εισόδημα ετησίως ή 14.400 ευρώ οικογενειακό εισόδημα και να μην έχουν ακίνητη περιουσία πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ.

Επίσης σημειώνεται ότι εάν σε ένα νοικοκυριό υπάρχουν δύο χαμηλοσυνταξιούχοι δηλαδή παίρνει σύνταξη 600 ευρώ ο καθένας τους τότε θα λάβουν το βοήθημα. Και αυτό θα είναι προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.



2. Έκτακτο βοήθημα ύψους 250 ευρώ σε 173.000 άτομα με αναπηρία

Τέλος του μήνα θα λάβουν τα άτομα με αναπηρία προνοιακά επιδόματα. Υπενθυμίζεται ότι δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια . Και θα πληρωθούν και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες.
3.Υγειονομικοί: Έκτακτη βοήθημα σε 100.000 υγειονομικούς και ΕΚΑΒ


Έκτακτο βοήθημα θα λάβουν με την μισθοδοσία του Δεκεμβρίου οι γιατροί, οι νοσηλευτές , οι διοικητικοί και ΕΚΑΒ , όπως αναφέρει η δικηγόρος Μαρλέν Ασημακοπούλου στο Mega.Ωστόσο σύμφωνα με την ίδια υπάρχει ένα ενδεχόμενο η πληρωμή να γίνει αρχές Γενάρη.

. Το βοήθημα αντιστοιχεί στο μισό βασικό μισθό, δηλαδή κατά μέσο όρο είναι περίπου 900 ευρώ. Από την καταβολή του βοηθήματος αυτού εξαιρούνται όσοι έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής .
Δείτε το παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.