Quantcast
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Τι θα γίνει με όσους χρησιμοποίησαν τη διπλή δόση - enikonomia.gr
share

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Τι θα γίνει με όσους χρησιμοποίησαν τη διπλή δόση

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για το εάν θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα της διπλής δόσης του  Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος όσοι την έλαβαν το βράδυ της Πέμπτης, έδωσε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Είχαμε ένα μικρό ζήτημα. Η Εθνική Τράπεζα  είχε ένα τεχνικό πρόβλημα και έκανε διπλή καταβολή του μισού ποσού του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε όλους τους ωφελούμενους της» σημείωσε.

«Το Ελάχιστο Εγγυημένο εισόδημα πώς δίνεται; Το μισό καταβάλλεται  στον  τραπεζικό λογαριασμό και το άλλο μισό στην προπληρωμένη κάρτα, που μπορεί να κάνει κανείς  μόνο ηλεκτρονικές συναλλαγές», πρόσθεσε και σημείωσε πως το διπλό Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα πιστώθηκε κατά λάθος σε 80 χιλιάδες πολίτες. Και αφού το διόρθωσε η τράπεζα, 2.000 ήταν αυτοί που χρησιμοποίησαν τη διπλή δόση, τόνισε.

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Τι ισχύει για όσους έλαβαν την διπλή δόση 

Σε ερώτηση για το εάν θα πρέπει να επιστρέψουν την διπλή δόση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος όσοι την έλαβαν η ίδια απάντησε: « Η τράπεζα έλυσε το ζήτημα τεχνικά, δεν χρειάστηκε να κάνει αντιλογισμό. Γιατί ήταν ένα σενάριο το οποίο δεν θέλαμε και με πολύ μεγάλη κατανόηση από την τράπεζα απετράπη» απάντησε και  πρόσθεσε πως οι 2.000 που χρησιμοποίησαν τη διπλή δόση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος δεν θα την επιστρέψουν.

 

Τα ποσά του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Υπενθυμίζεται ότι το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως ακολούθως:

  • 200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό
  • 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 50% προστίθεται στο βασικό ποσό)
  • 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 25% προστίθεται στο βασικό ποσό)

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.