Quantcast
Ενεργειακή κρίση: Αύριο οι ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών - enikonomia.gr
share

Ενεργειακή κρίση: Αύριο οι ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών

δημοσιεύτηκε:

Νέα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης θα ανακοινώσει αύριο, Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου στις 10:15 π.μ ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας.

Μάλιστα ο κ. Σκρέκας θα αναφέρει το ύψος των επιδοτήσεων που θα λάβουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις για τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου μηνός Φεβρουαρίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου είπε χθες κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι η επιδότηση των 400 εκατ. ευρώ που είχε δοθεί σε νοικοκυριά ως ελάφρυνση για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο για τον μήνα Ιανουάριο θα διατεθεί και τον Φεβρουάριο.

Ενώ επιβεβαίωσε πως είναι ειλημμένη η απόφαση της κυβέρνησης για τη στήριξη νοικοκυριών αλλά και επιχειρήσεων στις αυξήσεις της ενέργειας αλλά άφησε και ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες παρεμβάσεις .


Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο η μέση τιμή έκλεισε στα 227.30 ευρώ/MWh, σύμφωνα με το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας από 235,38 ευρώ/MWh, ενώ τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου βρίσκεται στα επίπεδα των 200 ευρώ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.