Quantcast
ΕΝΦΙΑ: Εκτός λειτουργίας τίθεται η εφαρμογή της ΑΑΔΕ για την Υποβολή δηλώσεων Ε9 - Δείτε πότε - enikonomia.gr
share

ΕΝΦΙΑ: Εκτός λειτουργίας τίθεται η εφαρμογή της ΑΑΔΕ για την Υποβολή δηλώσεων Ε9 – Δείτε πότε

δημοσιεύτηκε:

Σε λίγες ημέρες θα τεθεί εκτός λειτουργίας η εφαρμογή της ΑΑΔΕ, Δήλωση Ε9 /ΕΝΦΙΑΌπως ενημερώνει με ανακοίνωση της η ΑΑΔΕ, “η υποβολή δηλώσεων Ε9 2022 θα είναι εκτός λειτουργίας από 30/07 έως και 03/08“.

Υπενθυμίζεται ότι ενδιαφερόμενοι μπορούν έως αύριο, Παρασκευή, 29 Ιουλίου να εισέλθουν στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ, για να διορθώσουν τα στοιχεία των ακινήτων τους στο Ε9 και να επανυπολογιστεί ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ για το 2022. Επίσης επισημαίνεται ότι όσοι αλλάζουν τα στοιχεία των ακινήτων τους και δικαιούνται έκπτωση 50% ή 100% στον ΕΝΦΙΑ, τότε θα λάβουν από την ΑΑΔΕ  νέο εκκαθαριστικό σημείωμα σύμφωνα με την περιουσιακή κατάσταση τους, όπως αυτή θα έχει αποτυπωθεί στις τροποποιητικές δηλώσεις Ε9.

Ωστόσο νέο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ θα εκδοθεί εφόσον από τις δηλώσεις που θα υποβληθούν προκύπτουν νέοι δικαιούχοι ή  μεγαλύτερο ποσό ή ποσοστό έκπτωσης.

Πάντως το νέο εκκαθαριστικό του Φόρου εκδίδεται κεντρικά από τη Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΓΔΗΛΕΔ) της ΑΑΔΕ και αυτό αφορά τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων, αρχικές ή τροποποιητικές που υποβάλλονται για το έτος 2022 έως και αύριο 29 Ιουλίου.

Ο φόρος υπολογίζεται σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2023.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.