Quantcast
Επιχορήγηση ύψους 14.800 ευρώ από τη ΔΥΠΑ: Ποιοι μπορούν να υποβάλουν από αύριο ένσταση - enikonomia.gr
share

Επιχορήγηση ύψους 14.800 ευρώ από τη ΔΥΠΑ: Ποιοι μπορούν να υποβάλουν από αύριο ένσταση

δημοσιεύτηκε:

Από αύριο Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2023 στη 1 μ.μ. έως και τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 στις 3 μ.μ. μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αιτιολογημένη ένσταση στο  www.ependyseis.gr για τον Α’ κύκλο του προγράμματος της ΔΥΠΑ που αφορά στην επιχορήγηση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 20 έως 44 ετών που ανήκουν σε περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες όπως οι Ρομά, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (Π.Ε.Π.) Δυτικής Ελλάδας της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

Υπενθυμίζεται πως στις 5 Οκτωβρίου αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ οι πίνακες με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των αιτήσεων χρηματοδότησης για τον εν λόγω  κύκλο του προγράμματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Τα ποσά

Το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις ως εξής:
• 1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ
• 2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης
• 3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης

Η δράση

Η δράση αυτή διαρκεί 12 μήνες, έχει συνολικό προϋπολογισμό ύψους  1.375.000 ευρώ και  συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (Π.Ε.Π.) Δυτικής Ελλάδας.

Και ο στόχος της δράσης είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 93 ανέργων Ρομά, ηλικίας 20 έως 44 ετών, μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.