Quantcast
Επίδομα 400 ευρώ από τη ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις - Ποιοι μπορούν να υποβάλουν - enikonomia.gr
share

Επίδομα 400 ευρώ από τη ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις – Ποιοι μπορούν να υποβάλουν

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα Πέμπτη 26 Ιανουαρίου “ανοίγει” η Β΄ φάση συμμετοχής στο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και της ΔΥΠΑ «Πάω Μπροστά» , στο πλαίσιο του οποίοι οι δικαιούχοι λαμβάνουν επίδομα 400 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η Α΄ Φάση του προγράμματος ολοκληρώθηκε χθες την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 και πως οι ωφελούμενοι που εντάχθηκαν στο σχετικό μητρώο θα μπορέσουν το αμέσως επόμενο διάστημα να επιλέξουν συγκεκριμένα προγράμματα κατάρτισης. Το Πρόγραμμα «Πάω Μπροστά» υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και απευθύνεται σε 150.000 μισθωτούς εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Το επίδομα

Περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση συνολικής διάρκειας 80 ωρών (διά ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης) και με την ολοκλήρωσή της, οι ωφελούμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα που διαμορφώνεται σε 5 ευρώ/ώρα κατάρτισης. Συνολικά δηλαδή το επίδομα ανέρχεται στα 400 ευρώ. Στόχος της δράσης είναι οι εργαζόμενοι να προσαρμοστούν στις σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας, να αναβαθμίσουν τις προοπτικές τους και κατά συνέπεια να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας.

Πώς γίνονται οι αιτήσεις 

Οι ενδιαφερόμενοι, μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα μέσω της ιστοσελίδας voucher.gov.gr πατώντας στον σύνδεσμο «Εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων Εργαζομένων για κατάρτιση».

Υπενθυμίζεται πως  δικαίωμα υποβολής Αίτησης Συμμετοχής για εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων Εργαζομένων για κατάρτιση μέσω των ΚΕΔιΒιΜ των Α.Ε.Ι. και των αδειοδοτημένων ΚΔΒΜ έχουν εργαζόμενοι που πληρούν τουλάχιστον τις εξής προϋποθέσεις:

  • Είναι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα.
  • Έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.
  • Είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Επίσης επισημαίνεται πως οι ενδιαφερόμενοι για να εγγραφούν στο Μητρώο Ωφελούμενων θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

  • Αρχικά θα πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του voucher.gov.gr με τους κωδικούς taxisnet και να συμπληρώσουν τη φόρμα «Αίτηση Συμμετοχής».
  • Να επισυνάψουν τα δικαιολογητικά (το αντίγραφο δελτίου ταυτότητας/διαβατηρίου που είναι σε ισχύ, το αντίγραφο απολυτηρίου τουλάχιστον Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης ή ανώτερου τίτλου σπουδών) για την τεκμηρίωση των στοιχείων που δήλωσαν στην «Αίτηση Συμμετοχής» του και τα οποία οι ωφελούμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν, μετά την επιλογή του προγράμματος, στον πάροχο κατάρτισης της επιλογής τους.
  •  Μετά θα πρέπει να υποβάλουν Υπεύθυνη Δήλωση μέσω gov.gr, στην οποία θα πρέπει να δηλώνουν ότι:

α. Δεν παρακολουθούν ή/ και δεν έχουν παρακολουθήσει άλλο πρόγραμμα κατάρτισης που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- NextGenerationEU, της δράσης 16913 Νέα στρατηγική για τη δια βίου μάθηση & το εθνικό σύστημα αναβάθμισης δεξιοτήτων.

β. Δεν έχουν παρακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης στο ίδιο αντικείμενο κατά τα τελευταία 2 έτη πριν από τη δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.