Quantcast
Επίδομα ακρίβειας: Ποιοι βρίσκονται σε άμεση προτεραιότητα - Όσα δήλωσαν Μιχαηλίδου και Οικονόμου -ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Επίδομα ακρίβειας: Ποιοι βρίσκονται σε άμεση προτεραιότητα – Όσα δήλωσαν Μιχαηλίδου και Οικονόμου -ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Για το επίδομα ακρίβειας μίλησε μεταξύ άλλων η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου στο MEGA.

Όπως είπε η κ. Μιχαηλίδου, αυτή στιγμή στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μαζί με το οικονομικό επιτελείο ” κάνουμε μία άσκηση πως μπορούμε να διευρύνουμε την περίμετρο των δικαιούχων που μπορούμε να ενισχύσουμε .Κάνουμε μια έξυπνη άσκηση έτσι ώστε να δούμε ποιοι έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη, ποια είναι τα ευάλωτα νοικοκυριά, ποιοι είναι αυτοί που τους έχει χτυπήσει ακόμη περισσότερο αυτό το διεθνές, αυτό το ευρωπαϊκό κύμα ακρίβεια έτσι ώστε στοχευμένα να πάμε σε ανθρώπους, σε οικογένειες, σε νοικοκυριά με παιδιά με δυσκολίες πoυ το έχουν ακόμη περισσότερη ανάγκη έτσι ώστε να μην είναι ένα οριζόντιο πράγμα αλλά μια στοχευμένη ενίσχυση σε όλους όσους το χρειάζονται”.

Πόσοι θα είναι οι δικαιούχοι

Στην συνέχεια ρωτήθηκε πόσοι θα είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος. ” Ας το ανακοινώσει ο ίδιος Πρωθυπουργός την επόμενη εβδομάδα”, απάντησε.
” Πάντως μιλάμε για πολύ ουσιαστική ενίσχυση ευάλωτων νοικοκυριών, ευάλωτων συνανθρώπων μας…..όλοι έχουμε πληγεί από αυτό το κύμα ακρίβειας “, συμπλήρωσε και τόνισε ότι ” είναι μια έξυπνη άσκηση ώστε να μην δοθούν οριζόντια χρήματα αλλά στοχευμένα σε όλους όσους το έχουν ακόμη περισσότερο ανάγκη να μπορούν να έχουν ένα βοήθημα που θα τους βοηθήσει και μετά .Αυξημένα έξοδα που είχαν τους μήνες αυτούς ιδιαίτερα το χειμώνα αλλά και με τις δυσκολίες που μπορεί να έπονται μπροστά μας.

Επίδομα ακρίβειας: Ποια άτομα βρίσκονται στην προτεραιότητα του Πρωθυπουργού

” Είναι μια άσκηση που ακόμη γίνεται και στοχευμένη στους πιο ευάλωτους” επανέλαβε και εκτίμησε ότι στην απόλυτη προτεραιότητα του Πρωθυπουργού για το επίδομα βρίσκονται τα άτομα με χαμηλό εισόδημα και τα άτομα με αναπηρία . Υπενθύμισε δε ότι τα άτομα με αναπηρία έχουν ιδιαίτερες ανάγκες κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.


Επιταγή ακρίβειας: Θα είναι αφορολόγητη;
Για την επιταγή ακρίβειας μίλησε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Όπως είπε μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για την επιταγή ακρίβειας. Όπως ο Πρωθυπουργός μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα γίνουν ανακοινώσεις για την επιταγή ακρίβειας, συμπλήρωσε.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη αυτή η επιταγή .” Μα είναι να ενισχύσει τον κόσμο…. εάν είναι να λέμε πάρε δώσε .Θα είναι για να ΄έχει ουσιαστική βοήθεια και ουσιαστική συνδρομή στο εισόδημα νοικοκυριών”, απάντησε.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.