Quantcast
Επίδομα ασθενείας: Τι ισχύει με τους νοσούντες εργαζομένους από κορονοϊό - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Επίδομα ασθενείας: Τι ισχύει με τους νοσούντες εργαζομένους από κορονοϊό – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις σχετικά με το επίδομα ασθενείας που χορηγεί ο ΕΦΚΑ στους νοσούντες εργαζομένους από κορονοϊό έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Φορέα, Όμηρος Τσάπαλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είπε, αυτό το οποίο ισχύει για τους νοσούντες εργαζομένους είναι ότι “όποιος νοσεί με COVID δικαιούται να θεωρείται δικαιολογημένα απών από την εργασία του με ένα απλό rapid test “.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα του επιδόματος ασθενείας. ” Όποιος ασφαλισμένος, όποιος μισθωτός επιθυμεί να λάβει επίδομα ασθενείας και μόνο γι’ αυτόν τον λόγο από τον ΕΦΚΑ μπορεί να κάνει τη διαδικασία που γνωρίζει τόσο χρόνια, αλλά εκεί χρειάζεται γνωμάτευση γιατρού. Τα όποια θέματα που έχουν δημιουργηθεί αντιμετωπίζονται από τα συναρμόδια υπουργεία. Και ελπίζω και φαντάζομαι τις επόμενες ημέρες να έχουμε και εξελίξεις σε αυτό “, τόνισε με έμφαση και είπε ότι οι εργαζόμενοι που λείπουν από την εργασία τους λόγω COVID” θεωρούνται δικαιολογημένα απόντες, δεν έχουν καμία συνέπεια είτε αυτή είναι μισθολογική είτε είναι οποιαδήποτε άλλη σχέση, δεν έχουν καμία συνέπεια αρκεί να προσκομίσουν ένα rapid test .Σε περίπτωση που θέλουν να υποβάλουν ένα αίτημα για επίδομα ασθενείας και μόνο γι’ αυτόν λόγο στον ΕΦΚΑ τότε εκεί απαιτείται και γνωμάτευση γιατρού”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.