Quantcast
Επίδομα καυσίμων: Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις - Η διαδικασία και οι δικαιούχοι - enikonomia.gr
share

Επίδομα καυσίμων: Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις – Η διαδικασία και οι δικαιούχοι

δημοσιεύτηκε:

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος καυσίμων.

Η πλατφόρμα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία εντός της εβδομάδας και η πρόσβαση θα γίνεται με κωδικούς taxisnet. Σημειώνεται ότι το επίδομα καλύπτει το κόστος κατανάλωσης καυσίμων κίνησης για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο και θα χορηγηθεί σε όλα τα φυσικά πρόσωπα και τους ελεύθερους επαγγελματίες με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ. Επίσης επισημαίνεται ότι το επίδομα είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων.

Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για το επίδομα τα εξής:

Α. Πώς θα εισπράξουν το επίδομα οι δικαιούχοι

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα έχουν δυο επιλογές για να εισπράξουν το επίδομα. Αναλυτικά:

Έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας καυσίμων

Είτε να εκδώσουν την ηλεκτρονική κάρτα καυσίμων προκειμένου να εξαργυρώσουν το ποσό που έχει πιστωθεί σε αυτή έως το τέλος Ιουλίου στα πρατήρια καυσίμων. Πάντως επιπλέον επιδότηση 5 ευρώ θα έχουν όσοι επιλέξουν το smartphone για την έκδοση της ψηφιακής κάρτας. Τα ποσά του επιδόματος που θα πιστωθούν στον τραπεζικό λογαριασμό είτε στη ψηφιακή κάρτα είναι τα εξής:

  • για τις μοτοσικλέτες στην ηπειρωτική Ελλάδα είναι από 30 ευρώ έως 35 ευρώ
  • για τις μοτοσικλέτες στα νησιά από 35 ευρώ έως 40 ευρώ
  • για τα αυτοκίνητα στην ηπειρωτική Ελλάδα από 40 ευρώ έως 45 ευρώ
  • για τα αυτοκίνητα στα νησιά από 50 ευρώ έως 55 ευρώ

Χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό

Είτε να εισπράξουν το ποσό της επιδότησης από τον τραπεζικό λογαριασμό τους, που θα έχουν κατατεθεί τα χρήματα.

Β. Πώς θα υποβάλετε αίτηση για το επίδομα καυσίμων

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα για να υποβάλουν αίτηση για το επίδομα:

  • Οι δικαιούχοι εισέρχονται στην εφαρμογή του gov.gr με τους κωδικούς taxisnet για το επίδομα και αιτούνται είτε την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού σε αυτήν είτε την πίστωση στον τραπεζικό του λογαριασμό και συμπληρώνουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους ( τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού τους λογαριασμού)
  • Μετά τη δήλωση των στοιχείων ελέγχεται εάν οι αιτούντες έχουν στην ιδιοκτησία τους όχημα ή μοτοσικλέτα, αν είναι ασφαλισμένο και εάν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας.
  • Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώσει μόνο ένα όχημα και μοτοσυκλέτα -μοτοποδήλατο με την προϋπόθεση ότι αυτό είναι σε κυκλοφορία, είναι ασφαλισμένο και δεν οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας.

-Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αίτησης, εκδίδεται η ψηφιακή χρεωστική κάρτα η οποία παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.7.2022.

Γ. Άλλος τρόπος για να υποβάλετε αίτηση

Ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλει αίτηση, είτε για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, είτε για την πίστωση στον τραπεζικό του λογαριασμό και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.