Quantcast
Επίδομα μητρότητας σε αυτοαπασχολούμενες μητέρες: Τι πρέπει να κάνετε εάν δεν είστε ασφαλιστικά ενήμερη - enikonomia.gr
share

Επίδομα μητρότητας σε αυτοαπασχολούμενες μητέρες: Τι πρέπει να κάνετε εάν δεν είστε ασφαλιστικά ενήμερη

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για τη χορήγηση του επιδόματος μητρότητας σε αυτοαπασχολούμενες μητέρες που δεν είναι ασφαλιστικές ενήμερες έδωσε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Τσακλόγλου, μιλώντας στην τηλεοπτική  εκπομπή της ΕΡΤ «Νewsroom».

Προϋπόθεση για να λάβουν το επίδομα οι μητέρες αυτές είναι να είναι ασφαλιστικά ενήμερες, εξήγησε ο κ. Τσακλόγλου . «Και εάν δεν είναι ασφαλιστικά ενήμερες οι μητέρες τότε τους  βγάζει ένα μήνυμα η αντίστοιχη πλατφόρμα που τους λέει: “Παρακαλώ  είτε ρυθμίστε ή πληρώστε”» συμπλήρωσε και ανέφερε τον ορισμό της έννοιας του ασφαλιστικά ενήμερου.

«Για οφειλές μέχρι 100 ευρώ θεωρείται ότι  είναι κάποιος ασφαλιστικά ενήμερος. Από εκεί και πέρα εάν το ποσό των οφειλών είναι μεγαλύτερο τότε θα πρέπει να εξοφλήσει κανείς το ποσό  το οποίο  υπάρχει εκεί  ή μπορεί να το ρυθμίσει» σημείωσε και ανέφερε πως δεν υπάρχουν εισοδηματικά όρια  για τη χορήγηση του επιδόματος σε σχέση με την φορολογική δήλωση. 

«Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Αυτό είναι ένα  ασφαλιστικό επίδομα. Δεν είναι δηλαδή  ένα προνοιακό το οποίο πληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι αυτοαπασχολούμενοι καταβάλλουν μια εισφορά που παλαιότερα ήταν 10 ευρώ, που κάλυπτε μόνο τον κίνδυνο της ανεργίας. Εκείνο που διαπιστώσαμε ήταν ότι υπήρχε περιθώριο να δοθούν και τα χρήματα τα αντίστοιχα, ώστε να καλυφθεί και αυτή η περίπτωση της μητρότητας, το οποίο και κάναμε», είπε ο κ. Τσακλόγλου λέγοντας ότι πέρυσι επίδομα λοχείας εισέπραξαν περίπου 4.000 – 5.000 γυναίκες.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.