Quantcast
Επίδομα παιδιού 2024: Κλείνει αύριο, Δευτέρα, η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις πληρωμές - enikonomia.gr
share

Επίδομα παιδιού 2024: Κλείνει αύριο, Δευτέρα, η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις πληρωμές

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι αύριο, Δευτέρα, 11 Μαρτίου στις 6μμ μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού-Α21 του ΟΠΕΚΑ. Υπενθυμίζεται πως οι αιτήσεις του επιδόματος μπορούν να  υποβληθούν είτε στο https://www.idika.gr/  είτε μέσω του www.opeka.gr με τους κωδικούς του Taxisnet.

Στην αίτηση Α21  θα πρέπει να καταχωρηθούν απαραιτήτως στα σχετικά πεδία:

  • τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας,
  • η Τάξη και
  • ο Αριθμός Μητρώου του τέκνου που φοιτά στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Εάν διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του/της μαθητή/τριας, η αίτηση μπορεί να προχωρήσει κανονικά. Εάν δεν διασταυρωθούν εμφανίζεται σχετική επισήμανση και ο αιτών καλείται να επισυνάψει στην ηλεκτρονική αίτηση Α21 το απαραίτητο δικαιολογητικό.

Για να ολοκληρωθεί η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Yπενθυμίζεται πως  μεταξύ των προϋποθέσεων που θα ελέγχονται για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού είναι: η φοίτηση των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση – από το προ νήπιο έως και το Γυμνάσιο – καθώς και η επάρκεια φοίτησης.

Επίσης επισημαίνεται πως  η πλατφόρμα θα κλείσει προσωρινά στις 29 Mαρτίου στις 8 π.μ προκειμένου να γίνει η επεξεργασία των αιτήσεων και η εκκαθάριση της πληρωμής του πρώτου διμήνου έτους 2024.

Πρώτη δόση του επιδόματος παιδιού: Ο υπολογισμός και η πρώτη δόση

Η πρώτη δόση του επιδόματος παιδιού για το 2024 αναμένεται να καταβληθεί στις 29 Μαρτίου στους δικαιούχους. Την ίδια ημέρα θα δοθούν και τα υπόλοιπα επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ. Το ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2024 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2022. Μετά την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2023.

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.