Quantcast
Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων η πληρωμή του - Τι θα γίνει με την δεύτερη καταβολή - enikonomia.gr
share

Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων η πληρωμή του – Τι θα γίνει με την δεύτερη καταβολή

δημοσιεύτηκε:

Νέες πληροφορίες για την καταβολή του επιδόματος προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους. «Η καταβολή του επιδόματος προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους θα γίνει τον Δεκέμβριο. Συνήθως γίνεται λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Και το δημοσιονομικό κόστος του μέτρου είναι γύρω στα 107 εκατ. ευρώ», όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος  Τύπου ΕΦΚΑ, Ηλίας Τσούνης μιλώντας στο Action 24.
Ο κ. Τσούνης  εξήγησε και τον λόγο για τον οποίο το επίδομα διαφοράς φέτος θα είναι έως 200 ευρώ, ενώ πέρυσι ήταν έως 300 ευρώ. « Η διαφορά οφείλεται στο ότι το επίδομα είναι αναλογικό των αυξήσεων. Πέρυσι η αύξηση στις συντάξεις ήταν 7,75%  και φέτος θα είναι 3,5% και αυτό αφορά 750 χιλιάδες συνταξιούχους», είπε. Το ποσό του επιδόματος προσαρμόζεται στην ποσοστιαία αύξηση των συντάξεων, σημείωσε. «Αυτό το ανέφεραν και ο κ. υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γεωργιάδης και ο κ. Χατζηδάκης, ο υπουργός Οικονομικών», είπε και διευκρίνισε  πως «οι συνταξιούχοι που έχουν προσωπική διαφορά μικρότερη των 10 ευρώ δεν θα λάβουν το επίδομα.  Γιατί ουσιαστικά η αύξηση που θα λάβουν θα είναι μεγαλύτερη οπότε δεν τους αφορά».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Οι προϋποθέσεις για την καταβολή του

Υπενθυμίζεται πως το επίδομα προσωπικής διαφοράς αφορά τους ασφαλισμένους που έχουν σύνταξη έως 1.600 ευρώ και προσωπική διαφορά (άνω των 10 ευρώ). Αναλυτικά τα ποσά του επιδόματος είναι τα εξής:

  • Ενίσχυση 200 ευρώ θα πάρουν οι ασφαλισμένοι που έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 700 ευρώ
  • Ενίσχυση 150 ευρώ θα λάβουν οι ασφαλισμένοι που έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων από 700,1 έως 1100 ευρώ
  • Ενίσχυση 100 ευρώ θα πάρουν οι  ασφαλισμένοι που έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων από 1100,1 έως 1600 ευρώ.

Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Θα υπάρξει και δεύτερη καταβολή πέραν από αυτή του Δεκεμβρίου;

Νωρίτερα ο  υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης ρωτήθηκε κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA, εάν το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα ξαναδοθεί πέραν του Δεκεμβρίου ή  εάν αυτό θα δίνεται 1 φορά τον χρόνο. «Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Εμείς σε ό,τι λέμε ξέρουμε ότι το υλοποιούμε. ‘Ενας λόγος που ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύτηκε με τόσο μεγάλο ποσοστό είναι διότι η κυβέρνηση αυτή έχει έναν υψηλό βαθμό αξιοπιστίας και δεν λέμε πράγματα που δεν γίνονται», απάντησε και είπε πως  «την λέξη ανάπτυξη την μεταφράζουμε με συγκεκριμένη δέσμη μέτρων για αυτούς που το έχουν ανάγκη » .

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.