Quantcast
Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι πληρώνονται έως αύριο - Οι αλλαγές που εξετάζονται από το 2024 - enikonomia.gr
share

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι πληρώνονται έως αύριο – Οι αλλαγές που εξετάζονται από το 2024

δημοσιεύτηκε:

Έως αύριο, Πέμπτη 31 Αυγούστου αναμένεται να καταβληθεί η έκτη δόση του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή είναι η τελευταία που γίνεται για τη χειμερινή περίοδο 2022 – 2023. Οι δικαιούχοι του επιδόματος θα πάρουν ποσά που  κυμαίνονται μεταξύ 100 και 800 ευρώ και το ποσό αυτό προσαυξάνεται στα 1.000 ευρώ κυρίως για κατοίκους περιοχών που οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές. Το επίδομα διπλασιάζεται μέχρι και τα 1.600 ευρώ για  τους νέους δικαιούχους και τους πολίτες που δεν χρησιμοποίησαν φέτος φυσικό αέριο αλλά πετρέλαιο.

Υπενθυμίζεται δε πως στο επίδομα αυτό συμμετείχαν οι αγορές που αφορούσαν σε πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης, φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη), φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα (πέλετ) και θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης και πως κάθε δικαιούχος δικαιούνταν επιδότηση ενός μόνο είδους καυσίμου θέρμανσης.

Ποιες αλλαγές έρχονται στο επίδομα από το 2024

Σημαντικές αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν το 2024 στο επίδομα θέρμανσης, όπως αύξηση στον αριθμό των δικαιούχων αλλά και αύξηση στα ποσά. Ωστόσο τις εξαγγελίες για τις  τροποποιήσεις του επιδόματος προβλέπεται να κάνει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. Πάντως εκτιμάται πως θα γίνουν αυτές οι εξαγγελίες επειδή τα φορολογικά έσοδα της χώρας αυξήθηκαν στο επτάμηνο του 2023 και τα έσοδα από την είσπραξη του ΦΠΑ και  σε αυτό βοήθησαν και οι καλοκαιρινοί έλεγχοι που έγιναν από τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και η τουριστική περίοδο που έφερε αρκετά έσοδα περίπου 21 δισ. ευρώ στα ταμεία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκύψει ένα πλεόνασμα 3,555 δισ. ευρώ.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.