Quantcast
Επίδομα θέρμανσης: Τροπολογία για διεύρυνση των δικαιούχων - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - enikonomia.gr
share

Επίδομα θέρμανσης: Τροπολογία για διεύρυνση των δικαιούχων – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

δημοσιεύτηκε:

Την Πέμπτη θα ψηφιστεί η τροπολογία για το επίδομα θέρμανσης όπως γνωστοποίησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στο Open.

Όπως είπε για το επίδομα θέρμανσης, ο στόχος είναι να ανοίξει η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή δηλώσεων στις 10 Νοεμβρίου.
Απλώς για να ανοίξει η πλατφόρμα θα πρέπει να υπογραφεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση είναι έτοιμη, συμπλήρωσε και επεσήμανε ΄ότι την Πέμπτη θα γίνει η ψήφιση της σχετικής τροπολογίας προκειμένου μετά να ανοίξει η πλατφόρμα.

Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

Μεταξύ άλλων υπενθύμισε ότι οι πληρωμές του επιδόματος θέρμανσης θα γίνουν στους δικαιούχους κανονικά όπως έχουν προγραμματιστεί από τις 10 Δεκεμβρίου και μετά. Στις 10 Δεκεμβρίου θα δοθεί μια πολύ μεγάλη προκαταβολή του επιδόματος στους δικαιούχους τόνισε με έμφαση και πρόσθεσε ότι στην ουσία οι περσινοί δικαιούχοι του επιδόματος θα λάβουν φέτος ό,τι έλαβαν πέρυσι, αφού κατέθεσαν πέρυσι τα τιμολόγια προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης.



Ωστόσο την ίδια στιγμή είπε ότι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταθέσουν τα πρόσθετα τιμολόγια προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης όσοι είχαν πρόσθετη δαπάνη προκειμένου να λάβουν το επίδομα.

Στις 10 Δεκεμβρίου θα πάρουν οι άνθρωποι την προκαταβολή του επιδόματος και το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί μέσα στο 2021, σημείωσε μεταξύ άλλων. Και είπε ότι θα γίνουν δύο διευρύνσεις στο επίδομα θέρμανσης για τα καυσόξυλα και το πέλετ. ” Κάνουμε δύο διευρύνσεις για τα καυσόξυλα και το πέλετ. Θα πάμε στα μικρά χωριά μέχρι 3.500 κατοίκους και όχι μέχρι 2.500 “, τόνισε.

Κοινωνικό Μέρισμα

Επίσης ρωτήθηκε εάν θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα μέσα στις γιορτές σε κάποιους πολίτες.

” Τώρα έχουμε έλλειμα πολύ μεγάλο. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κυβερνητική πολιτική κάτι τέτοιο”, απάντησε ωστόσο δεν ανέφερε εάν η καταβολή του μερίσματος θα επανεξεταστεί .Όπως είπε ” από πλευράς δημοσιονομικής πολιτικής , δεν μπορώ να πω κάτι σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα”.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.