Quantcast
Επιδόματα: Νέες διευκρινίσεις Χατζηδάκη για την προπληρωμένη κάρτα—Τι είπε για τον κατώτατο μισθό - enikonomia.gr
share

Επιδόματα: Νέες διευκρινίσεις Χατζηδάκη για την προπληρωμένη κάρτα—Τι είπε για τον κατώτατο μισθό

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν επιδόματα όπως το επίδομα παιδιού, το επίδομα ανέργων κλπ θα δίνονται με προπληρωμένη κάρτα στους δικαιούχους, ρωτήθηκε σε συνέντευξη στο MEGA ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης. 

«Τα επιδόματα που είναι συνδεδεμένα με τον κατώτατο μισθό θα αυξηθούν και αυτό για να το ξέρει ο κόσμος. Γιατί αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από το ποια είναι η τεχνική μέθοδος καταβολής. Είναι κάτι το οποίο παρακολουθεί την τεχνολογία, παρακολουθεί τις εξελίξεις σε όλη την  Ευρώπη. Βλέπουμε τι γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, βλέπουμε και τι είχε γίνει ήδη και με την προηγούμενή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.  Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα Αλληλεγγύης, το πρώην ΚΕΑ καταβάλλεται σε κάποιο βαθμό ηλεκτρονικά. Θα τα δούμε όλα αυτά», απάντησε και ξεκαθάρισε πως  «Δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι το οποίο είναι πρωτότυπο ή παράξενο. Εξελίσσεται η τεχνολογία».

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα δίνονται οδηγίες στους δικαιούχους των επιδομάτων για το που θα ξοδεύουν τα χρήματα.  Απάντησε κατηγορηματικά πως αυτό δεν θα συμβεί. «Τι τερατολογίες είναι αυτές που κυκλοφορούν;», σχολίασε με έμφαση.

 Για τον κατώτατο μισθό

Επίσης μίλησε και για το θέμα του κατώτατου μισθού. «Για τον κατώτατο μισθό δεν θα προσδιορίσει ο Πρωθυπουργός  συγκεκριμένους αριθμούς διότι η διαδικασία θα ξεκινήσει από την αρχή του χρόνου και θα τελειώσει μέσα σε 3 με 3, 5 μήνες», είπε  και πρόσθεσε πως ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία του χρόνου.

Μετά εξήγησε  ποια είναι διαδικασία για να γίνει μια αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. « Θα προηγηθεί μια διαδικασία διαβούλευσης με  τους  κοινωνικούς εταίρους, με τα επιστημονικά τους Ινστιτούτα, με την Τράπεζα της Ελλάδας, με το ΚΕΠΕ και με μια επιστημονική πενταμελή Επιτροπή.  Στη συνέχεια έρχεται ο υπουργός Εργασίας κάνει πρόταση στο υπουργικό συμβούλιο. Και το υπουργικό συμβούλιο εγκρίνει την αύξηση. Εμείς δεν χαρίζουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας σε κανέναν. Από την μια πλευρά βεβαίως θα λάβουμε υπόψη τις αντοχές της οικονομίας  και των επιχειρήσεων, αλλά από την άλλη θα λάβουμε υπόψη και τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων», είπε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.