Quantcast
Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Έως τις 5 Ιουλίου οι αιτήσεις - Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις αγορές - enikonomia.gr
share

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Έως τις 5 Ιουλίου οι αιτήσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις αγορές

δημοσιεύτηκε:

Σε λίγες ημέρες κλείνει η πλατφόρμα του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» allazosyskevi.gov.gr για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών.

Σημειώνεται ότι έως την Τρίτη 5 Ιουλίου στις 3μμ  μπορούν όλοι οι ΑΦΜ να υποβάλουν αίτηση για την εν λόγω επιδότηση.

Υπενθυμίζεται ότι η συνολική έκπτωση για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών θα φτάνει έως και τα 710 ευρώ.

Οι συσκευές που μπορούν να αντικατασταθούν θα είναι οι εξής: τα ψυγεία, τα κλιματιστικά και οι καταψύκτες.  Δηλαδή θα μπορεί να γίνει αντικατάσταση μία από κάθε κατηγορία συσκευής ωστόσο αυτό δεν ισχύει για τα  τα κλιματιστικά καθώς το πρόγραμμα  δίνει τη δυνατότητα να γίνει αντικατάσταση έως δύο κλιματιστικών . Επίσης επισημαίνεται ότι μπορούν να αντικατασταθούν ηλεκτρικές  συσκευές μόνο ίδιου τύπου αλλά  υπό την προϋπόθεση ότι αυτές  θα είναι σε λειτουργία.

 Πώς θα υποβάλετε αίτηση

Υπενθυμίζεται ότι η ιστοσελίδα allazosyskevi.gov.gr έδωσε χθες διευκρινίσεις σχετικά με την διαδικασία υποβολής αίτησης για την επιδότηση. Αναλυτικά:

  • Η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxis του φυσικού προσώπου που υποβάλει αίτηση.
  • Στη συνέχεια γίνεται αυτόματα λήψη στοιχείων και επιλέγεται αν υπάρχει ΑΜΚΑ για ΑΜΕΑ. Τα στοιχεία επιβεβαιώνονται και αποθηκεύονται σε επίπεδο χρήστη.
  • Στη συνέχεια γίνεται δημιουργία της αίτησης.
  • Ακολούθως καταχωρείται λογαριασμός παροχής, ο οποίος και ελέγχεται (θα πρέπει να είναι οικιακός και να μην έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη αίτηση).
  • Στη συνέχεια επιλέγονται ως 3 συσκευές (μόνο το είδος, όχι συγκεκριμένο μοντέλο κλπ).
  • Η αίτηση ολοκληρώνεται (αίτηση «ενεργή»).

Προσοχή: στο στάδιο αυτό η αίτηση δεν έχει υποβληθεί. Πρέπει πριν την υποβολή να έχει προηγηθεί καταχώρηση και επιβεβαίωση αριθμού κινητού τηλεφώνου.

  • Μετά την επιβεβαίωση και του τηλεφώνου, ο αιτών εισέρχεται στην αίτηση (επιλογή «τροποποίηση») και από την καρτέλα Σύνοψη θα πρέπει να κάνει Υποβολή Αίτησης (αίτηση «υποβληθείσα»).

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Τα αποτελέσματα και η επιδότηση

επιδότηση

Μόλις κλείσει η πλατφόρμα για την επιδότηση θα γίνει έλεγχος  των αιτήσεων προκειμένου να γίνει η σχετική  κατάταξη των ωφελουμένων και μετά να ανακοινωθούν τα προσωρινά αποτελέσματα.

Η περίοδος αγορών 

Όπως αναφέρεται αναφέρεται σε σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο ΦΕΚ:

  • Αγορές με τη χρήση επιταγών θα γίνονται μέχρι και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 (ορόσημο λήξης αγορών).
  • Αντίστοιχα, οι παραδόσεις παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση από τους ωφελούμενος στους εμπόρους μπορούν να γίνονται έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.
  • Δυνατότητα επιστροφών/ακυρώσεων συναλλαγών μπορούν να πραγματοποιούνται έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022. Εντός του ίδιου διαστήματος επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η αγορά νέων συσκευών (νέα εξαργύρωση) μόνο για τις επιταγές που ακυρώθηκαν μετά το ορόσημο λήξης αγορών.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.