Quantcast
Επιδότηση - Πετρέλαιο κίνησης: Η ημερομηνία "κλειδί" για τις ανακοινώσεις και οι διευκρινίσεις του ΥΠΟΙΚ - enikonomia.gr
share

Επιδότηση – Πετρέλαιο κίνησης: Η ημερομηνία “κλειδί” για τις ανακοινώσεις και οι διευκρινίσεις του ΥΠΟΙΚ

δημοσιεύτηκε:

Εξελίξεις για την επιδότηση πετρελαίου κίνησης στην αντλία.

Για το θέμα της επιδότησης του πετρελαίου κίνησης μίλησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ. Όπως είπε μέχρι τέλος του μήνα θα πρέπει να αποφασιστεί για το εάν θα δοθεί επιδότηση  του πετρελαίου κίνησης στην αντλία και εάν αυτό θα εφαρμοστεί από  Νοέμβριο. Επίσης μίλησε και για το θέμα του φυσικού αερίου. Εάν η τιμή του φυσικού αερίου φύγει από τα επίπεδα των 200 ευρώ και βρεθεί πιο κοντά στην περιοχή 100 ευρώ, τότε αυτό θα ανατρέψει τα δεδομένα, σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε επισημαίνει πως δεν αναμένονται να ληφθούν  το επόμενο διάστημα αποφάσεις για επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης.

Τι είπε ο Σταϊκούρας για την επιδότηση πετρελαίου κίνησης στην αντλία

Νωρίτερα ο υπουργός  Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ρωτήθηκε, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, εάν εξετάζεται η επαναφορά της οριζόντιας επιδότησης του πετρελαίου κίνησης στην αντλία για όλους τους πολίτες. «Δεν είχαμε πει τίποτα στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Εξαντλήσαμε τον δημοσιονομικό χώρο με μια σειρά από μέτρα. Προτεραιοποιήσαμε τις πολιτικές», απάντησε ο υπουργός, ωστόσο επεσήμανε για το εάν θα επανέλθει το μέτρο αυτό, ότι αυτό θα «αξιολογηθεί μελλοντικά, ανάλογα με τις δημοσιονομικές συνθήκες και τον δημοσιονομικό χώρο. Εάν είναι, αυτό θα προκύψει τις επόμενες εβδομάδες », σημείωσε.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το εάν θα υπάρξει τροπολογία την επόμενη εβδομάδα για την επιδότηση του πετρελαίου κίνησης. Απέφυγε να δώσει απάντηση, ωστόσο την ίδια στιγμή είπε: «Η αλήθεια είναι ότι σε όλη την Ευρώπη το diesel έχει αυξηθεί περισσότερο, έχει υπερβεί το βασικό καύσιμο. Είναι ένα στοιχείο που αξιολογούμε. Δεν ήταν λάθος πολιτική γιατί αυτές τις δυνατότητες είχαμε. Είπαμε ότι θα δώσουμε πολύ περισσότερα στο πετρέλαιο θέρμανσης» και ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχουν απεριόριστοι πόροι».

«Το τι θα κάνουμε μελλοντικά είναι κάτι που αξιολογούμε», επανέλαβε και πρόσθεσε: «Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά  και βρίσκουμε τους πόρους για να ενισχύσουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά θέλει υπευθυνότητα».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.