Quantcast
Επιδότηση ρεύματος έως 600 ευρώ για φοιτητές: Νέες διευκρινίσεις Σκέρτσου και Σταϊκούρα - enikonomia.gr
share

Επιδότηση ρεύματος έως 600 ευρώ για φοιτητές: Νέες διευκρινίσεις Σκέρτσου και Σταϊκούρα

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν δικαιούται να λάβει επιδότηση ρεύματος έως 600 ευρώ ο φοιτητής που δεν έχει κάνει φορολογική δήλωση και είναι δηλωμένος σε δευτερεύουσα κατοικία αντί για κύρια ρωτήθηκε μεταξύ άλλων από δημοσιογράφο του OPEN ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

“Πρέπει να το δούμε αυτό με το επιτελείο”, απάντησε ο κ. Σκέρτσος και πρόσθεσε ότι “η ομάδα που επεξεργάζεται την πλατφόρμα θα το συμπεριλάβει στις υποπεριπτώσεις και δεν θα μείνει κανένας χωρίς να πάρει αυτό το οποίο δικαιούται”.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας “θα κινηθούμε με βάση τις φορολογικές δηλώσεις που κατατίθενται. Δηλαδή εάν εγώ δηλώνω ότι μπαίνω στην τάδε διεύθυνση ως κύρια κατοικία ή ο γιος μου νοικιάζει ως φοιτητής αυτή την κατοικία, αυτά όλα θα ληφθούν υπόψη για να δοθούν επιστροφές. Εάν υπάρχουν λάθος στοιχεία ή έχουν γίνει λάθος καταθέσεις στοιχείων αυτά μπορούν να διορθωθούν για να δοθούν τα χρήματα”.

Επίσης μίλησε και για το πώς θα λειτουργήσει η πλατφόρμα για την επιδότηση ρεύματος έως 600 ευρώ.
” Για την πλατφόρμα θα συνεργαστούμε και με τους παρόχους ενέργειας. Οι πάροχοι θα γνωρίζουν και θα δώσουν στοιχεία για το ποιος καταναλωτής έχει υπερβάλλουσα χρέωση κατανάλωσης και άρα θα πρέπει να πάρει επιστροφή. Εκεί θα δει και θα γνωρίζει και ο πάροχος ό,τι ο τάδε καταναλωτής έχει πάρει αυτά τα χρήματα. Από εκεί και πέρα, εάν έχει πάρει τα χρήματα χωρίς να πληρώσει τον λογαριασμό, θα κινηθούν άλλες διαδικασίες αλλά εμείς το καθήκον μας και την υποχρέωση μας θα το έχουμε κάνει”, σημείωσε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Επιδότηση ρεύματος έως 600 ευρώ: Τι διευκρίνισε ο Σταϊκούρας για τους φοιτητές

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για το εάν δικαιούνται να λάβουν οι φοιτητές την επιδότηση του ρεύματος έως 600 ευρώ . Όπως είπε για τις φοιτητικές εστίες, εάν ο φοιτητής υποβάλλει φορολογική δήλωση ο ίδιος και δηλώνει το σπίτι ως κύρια κατοικία, τότε επιδοτείται κανονικά. Σε περίπτωση που η οικία δηλώνεται από το γονέα ως δευτερεύουσα κατοικία, θα υπάρχει στην πλατφόρμα η δυνατότητα ο φοιτητής να το δηλώσει ως κύρια κατοικία και να επιδοτηθεί κανονικά, σημείωσε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.