Quantcast
Επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου: Πόσο θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες - enikonomia.gr
share

Επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου: Πόσο θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες

δημοσιεύτηκε:

Υψηλότερο αναμένεται να είναι το ποσό επιδότησης ρεύματος για τον μήνα Μάρτιο. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του MEGΑ, η επιδότηση ρεύματος για τον μήνα Μάρτιο αναμένεται να διαμορφωθεί μεταξύ 50 ευρώ και 55 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο η επιδότηση ρεύματος ήταν 42 ευρώ και τον Φεβρουάριο 39 ευρώ.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η επιδότηση ρεύματος αναμένεται να επεκταθεί και τον Απρίλιο και τον Μάιο .Η επιδότηση θα αφορά τις πρώτες 300 kW για κάθε μήνα και θα εμφανίζεται στον εκκαθαριστικό λογαριασμό του καταναλωτή. Σημειώνεται ότι για την χορήγηση αυτής επιδότησης δεν ισχύουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια. Συνεπώς όλοι είναι δικαιούχοι της έκπτωσης αυτής, όμως επιδοτείται μόνο η πρώτη κατοικία, ωστόσο δεν επιδοτείται η δεύτερη κατοικία ούτε η φοιτητική στέγη .

Τι εξετάζεται για τα κοινωνικά τιμολόγια

Η επιδότηση για τα κοινωνικά τιμολόγια αναμένεται να είναι 51 ευρώ/μήνα. Τα κοινωνικά τιμολόγια θα επιδοτηθούν στο σύνολο τους και δεν αναμένεται να έχει ο καταναλωτής κάποια επιπλέον επιβάρυνση.

Επιδότηση φυσικού αερίου

Η επιδότηση του φυσικού αερίου αναμένεται να είναι υψηλότερη των 40 ευρώ/MWh τον Μάρτιο από ό,τι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο που ήταν 40 ευρώ /MWh.

Για το θέμα αυτό μίλησε η δικηγόρος Σουζάνα Κλημεντίδη στο MEGA για την εν λόγω επιδότηση . ” Είναι μια σημαντική βοήθεια διότι βλέπουμε είναι αδύνατον να ανταποκριθούν οι συμπολίτες μας. Στην πραγματικότητα όλοι είναι αδύνατον να ανταποκριθούν στους συνεχώς διογκωμένους λογαριασμούς τόσο ηλεκτρικού ρεύματος όσο και φυσικού αερίου. Τέτοιες παρεμβάσεις σίγουρα βοηθούν δεδομένου ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλιώς αυτή η δαπάνη και αυτή η ακρίβεια”.

” Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ανελαστικές δαπάνες. Δηλαδή η θέρμανση ή ηλεκτροδότηση ενός ακινήτου είναι μια δαπάνη που δεν μπορεί κάποιος να επιλέξει να μην την κάνει έτσι απλά .Θεωρώ ότι δεν θα είναι αρκετό .Και μέχρι σήμερα έχει δείξει ολόκληρη η διαδικασία ότι το ποσό που δίνεται σίγουρα κάπως ελαφρύνει τους συμπολίτες μας αλλά δεν λύνει το πρόβλημα”, συμπλήρωσε και επεσήμανε ότι ” είναι ένα πρόβλημα και από ότι φαίνεται ήρθε για να μείνει, δεν θα λυθεί έτσι απλά. Και σίγουρα πρέπει να βρεθεί και κάτι άλλο πέραν αυτής της μορφής επιδότησης”.


Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.