Quantcast
Επικουρικές συντάξεις: Έτσι θα εκδίδονται από το 2024 - Όλα όσα είπε ο Τσακλόγλου - enikonomia.gr
share

Επικουρικές συντάξεις: Έτσι θα εκδίδονται από το 2024 – Όλα όσα είπε ο Τσακλόγλου

δημοσιεύτηκε:

Έρχονται αλλαγές το 2024 στον τρόπο έκδοσης των επικουρικών συντάξεων. Όπως γνωστοποίησε σήμερα στο  Πρώτο Πρόγραμμα ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  Πάνος Τσακλόγλου, από την αρχή της νέας χρονιάς αναμένεται να καταβάλλονται σχεδόν ταυτόχρονα η κύρια σύνταξη μαζί με την επικουρική και πρόσθεσε πως « τα περισσότερα ταμεία φέρνουν και την αντίστοιχη αναπροσαρμογή στα ζητήματα του ΕΦΚΑ».

Ξεκαθάρισε δε πως δεν θα απαιτηθεί μεγάλο διάστημα για την έκδοση των επικουρικών. « Πάντως άπαξ και πήρες την κύρια σύνταξη, δεν θα περιμένεις, για παράδειγμα, να πας στα 67 σου για να πάρεις την επικουρική σου σε αυτές τις ειδικές κατηγορίες » συμπλήρωσε. Εξήγησε δε και τον λόγο για τον οποίο δεν συζητήθηκε χθες το θέμα των επικουρικών συντάξεων στο υπουργικό συμβούλιο. Το θέμα των επικουρικών δεν συζητήθηκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο επειδή δεν είχε εισαχθεί αυτό το θέμα, αλλά και λόγω του ότι ο αριθμός των θεμάτων που είχε μαζευτεί ήταν υπερβολικά μεγάλος, σημείωσε.

Τι ίσχυε έως τώρα

Υπενθύμισε δε και τον τρόπο με τον οποίο καταβάλλονταν μέχρι στιγμής οι επικουρικές συντάξεις . « Είναι αρκετά άτομα τα οποία μπορεί να δούλευαν στο δημόσιο και προηγουμένως να είχαν μία προϋπηρεσία η οποία να ήταν σαν ελεύθεροι επαγγελματίες σε τομέα που δεν είχε επικουρική ασφάλιση. Όποτε βγαίνει κάποιος, για παράδειγμα, ακόμη και με 37 χρόνια ας πούμε και του λένε έχεις μόνο 35 επικουρική, πήγαινε στα 67. Αυτό είναι το πράγμα το οποίο θέλουμε να διορθώσουμε.(…)  » είπε και πρόσθεσε:

«Ουσιαστικά αυτό το πράγμα που λέμε και ούτως η άλλως αυτό λογαριάζαμε να κάνουμε όταν είπαμε για την ενοποίηση των κανόνων, ότι ουσιαστικά θα παίρναμε τις προϋποθέσεις τις παλιές του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ, δηλαδή βγάζεις κύρια σύνταξη, έχεις εισφορές επικουρικής ασφάλισης για περισσότερο από 15 χρόνια, την παίρνεις την σύνταξη αυτή».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.