Quantcast
Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Ποιοι θα κληθούν να επιστρέψουν το 100% της ενίσχυσης - enikonomia.gr
share

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Ποιοι θα κληθούν να επιστρέψουν το 100% της ενίσχυσης

δημοσιεύτηκε:

Έρχονται “ραβασάκια” σε 700.000 επιχειρήσεις που έλαβαν ενίσχυση από τους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Τα εκκαθαριστικά σημειώματα με τα ποσά των οφειλών της ενίσχυσης της επιστρεπτέας αναμένεται να αναρτηθούν 15 Ιουνίου στο Taxisnet των υπόχρεων. Σημειώνεται ότι για κάθε επιστρεπτέα προκαταβολή θα εκδοθεί ξεχωριστό εκκαθαριστικό σημείωμα.  Πάντως τα ποσά των ενισχύσεων της επιστρεπτέας 3 και 4 διαγράφονται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αναλυτικά:

α. οι επιχειρήσεις που έλαβαν ενισχύσεις από την επιστρεπτέα προκαταβολή 3 θα πρέπει να έχουν διατηρήσει από την 1η Αυγούστου 2020 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούσαν κατά την 1η Αυγούστου 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

β.  οι επιχειρήσεις που έλαβαν ενισχύσεις  από την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 θα πρέπει  να έχουν διατηρήσει από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 έως την 31η Δεκεμβρίου 2020 το επίπεδο απασχόλησης που είχαν κατά την 1η Σεπτεμβρίου 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για την επιστρεπτέα τα εξής:

Οι δόσεις και η έκπτωση

επιστρεπτέα

Σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις, το επιστρεπτέο ποσό της ενίσχυσης, είναι πληρωτέο σε 96 ισόποσες άτοκες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη δόση να καταβάλλεται έως την 29η Ιουλίου 2022 και τις επόμενες την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα που ακολουθεί. Στην περίπτωση εφάπαξ επιστροφής του ποσού και εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί μέχρι και την 29η Ιουλίου 2022 παρέχεται έκπτωση 15% επί της συνολικής οφειλής η οποία προσαυξάνει το μη επιστρεπτέο ποσό της ενίσχυσης. Το ποσό της έκπτωσης 15% είναι αφορολόγητο.

Κίνδυνος επιστροφής 100% της ενίσχυσης

Το 100% της ενίσχυσης της επιστρεπτέας προκαταβολής κινδυνεύουν να επιστρέψουν οι επιχειρήσεις που:
  • έλαβαν ενίσχυση ενώ δεν τη δικαιούνταν.
  • ή έλαβαν υψηλότερο ποσό από αυτό που δικαιούνταν.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.