Quantcast
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Σε... αναμμένα κάρβουνα πολλές επιχειρήσεις - Τι εξετάζεται - enikonomia.gr
share

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Σε… αναμμένα κάρβουνα πολλές επιχειρήσεις – Τι εξετάζεται

δημοσιεύτηκε:

Δεν έχουν ενημερωθεί ακόμα από την ΑΑΔΕ αρκετές επιχειρήσεις για το εάν το αίτημά τους για διόρθωση λαθών αναφορικά με το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής έχει ικανοποιηθεί. Πρόκειται για επιχειρήσεις οι οποίες είχε διαπιστωθεί ότι δεν δικαιούνται να λάβουν την ενίσχυση.

Αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατία” επειδή η ΑΑΔΕ δεν έχει ολοκληρώσει την αποστολή των νέων σημειωμάτων στις επιχειρήσεις που εντοπίστηκαν στην πρώτη φάση να μην πληρούν τους όρους της ενίσχυσης.

Σημειώνεται δε, πως έως το τέλος του μήνα θα πρέπει οι υπόχρεες επιχειρήσεις να καταβάλουν εφάπαξ για το 100% της ενίσχυσης του μέτρου που έλαβαν συν τους τόκους.

Επιστρεπτέα: Γιατί μπορεί να δοθεί ακόμη μία παράταση

Μάλιστα το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως φαίνεται να υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν με την τελευταία τροποποίηση που έφερε το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τη ρήτρα διατήρησης  προσωπικού.

Έτσι δεν αποκλείεται να δοθεί ακόμη μία παράταση με νέες διορθώσεις ή να δοθεί την τελευταία στιγμή παράταση στην προθεσμία για την εφάπαξ επιστροφή των ποσών της επιστρεπτέας  προκαταβολής για όσους τελικά δεν τήρησαν τους όρους  της κρατικής  ενίσχυσης.

Ο έλεγχος της ΑΑΔΕ

Η ΑΑΔΕ αναμένεται να ολοκληρώσει τις επόμενες ημέρες τον έλεγχο σε όσες επιχειρήσεις είχαν υποβάλει ένσταση αφού είχαν απορριφθεί από το υπουργείο Οικονομικών ότι είχαν πληγεί από την υγειονομική κρίση. Εφόσον κριθεί ότι δικαίως έλαβαν τα επιστρεπτέα ποσά, τότε θα πάρουν “ραβασάκι” της καταβολής του επιστρεπτέου ποσού σε 96 μηνιαίες δόσεις με κούρεμα που φτάνει έως και το 75%. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να επιστρέψουν ολόκληρο το ποσό που έλαβαν και μάλιστα εντόκως.Το σύνολο των επιχειρήσεων που κινδυνεύουν να κληθούν να επιστρέψουν εφάπαξ τα ποσά τα οποία είχαν λάβει από τη επιστρεπτέα προκαταβολή ανέρχονται σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατία” σε 18.000.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.