Quantcast
Επιστρεπτέες προκαταβολές: Πώς θα γίνει - Όλα όσα αναφέρει το ΦΕΚ - enikonomia.gr
share

Επιστρεπτέες προκαταβολές: Πώς θα γίνει – Όλα όσα αναφέρει το ΦΕΚ

δημοσιεύτηκε:

Έως τις 30 Ιουνίου 2022 θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση ενίσχυσης της επιστρεπτέας προκαταβολής οι υπόχρεες επιχειρήσεις, όπως αυτά αναφέρονται σε σχετικές αποφάσεις των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων που δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ .

Αυτό αφορά τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν σε έναν από τους επτά κύκλους του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής και έλαβαν ενίσχυση επειδή είχαν πληγεί οικονομικά από την από την κρίση της πανδημίας.
Επίσης επισημαίνεται ότι οι επιστρεπτέες προκαταβολές θα αποπληρώνονται από τις 31 Μαρτίου 2022 και μετά σε 60 δόσεις. Και οι επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να εξοφλήσουν το σύνολο των οφειλόμενων μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022 θα λάβουν έκπτωση 15%.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι και η ενίσχυση της επιστρεπτέας 7 μπορεί και αυτή να αποπληρωθεί από τους υπόχρεους σε 60 δόσεις αντί 40 δόσεις που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Διαβάστε ολόκληρο το ΦΕΚ εδώ

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ρωτήθηκε πρόσφατα εάν ενδέχεται να χαριστεί η επιστρεπτέα προκαταβολή σε όσους έχουν λάβει την ενίσχυση του προγράμματος. Η επιστροφή της πηγαίνει τον Ιούνιο και μπορεί να εξοφληθεί σε 60 δόσεις, απάντησε ωστόσο πρόσθεσε ότι ” ανάλογα με το πώς εξελιχθεί η πορεία των κρίσεων τις επόμενες εβδομάδες, τους επόμενους μήνες , θα αξιολογήσουμε εάν απαιτούνται επιπλέον παρεμβάσεις”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.