Quantcast
Επιταγή ακρίβειας: Ανατροπή με τις ημερομηνίες πληρωμής των 250 ευρώ - enikonomia.gr
share

Επιταγή ακρίβειας: Ανατροπή με τις ημερομηνίες πληρωμής των 250 ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Aνατροπή με την καταβολή της επιταγής ακρίβειας ύψους 250 ευρώ στους δικαιούχους.

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στον ΣΚΑΙ, «σήμερα και αύριο περιμένουμε να πιστωθεί σε 2,4 εκατ. συμπατριώτες μας η έκτακτη ενίσχυση των 250 ευρώ, η λεγόμενη επιταγή ακρίβειας. Το μέτρο αυτό κοστίζει 500 εκατ. ευρώ».

«Εκτιμούμε ότι από σήμερα μπαίνουν στους λογαριασμούς τα ποσά για την επιταγή ακρίβειας» τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως ο αρχικός προγραμματισμός του αρμόδιου υπουργείου ήταν να γίνει η καταβολή της επιταγής στους δικαιούχους σήμερα, αλλά σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο κ. Σταϊκούρας σε ορισμένους θα πιστωθούν και αύριο.

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι θα πληρωθούν αύριο

Ο ίδιος μίλησε και για το θέμα του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης. «Σύμφωνα με τη ενημέρωση που έχω από  την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων,  865 χιλ. συμπατριώτες μας υπέβαλαν  αίτηση στην πλατφόρμα για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης. Αύριο θα πιστωθεί, εάν έχουν δηλώσει IBAN, 190 εκατ. ευρώ από τα 300 εκατ. ευρώ που είναι συνολικά το επίδομα. Συνεπώς εκτιμώ ότι έως αύριο το βράδυ θα έχουν πιστωθεί  700 εκατ. ευρώ στο πορτοφόλι  του Έλληνα πολίτη για αυτές τις δύσκολες ημέρες εξαιτίας της ακρίβειας».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ:

Υπενθυμίζεται πως δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι τα φυσικά πρόσωπα, άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν:

  • πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης
  • ή φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη)
  • ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα
  • ή βιομάζα (πέλετ)
  • ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης
 Ποιοι πληρώνονται αύριο 

 Έως αύριο, 21 Δεκεμβρίου 2022 θα  καταβληθεί η προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης στους περσινούς δικαιούχους. Αυτό αφορά αυτούς που υπέβαλαν πέρυσι αίτηση για το επίδομα, πήραν χρήματα και έχουν υποβάλει αίτηση και φέτος. Δηλαδή σε αυτούς θα δοθεί προκαταβολή που θα είναι ίση με το ποσό του επιδόματος που είχαν πάρει πέρυσι ακόμη και εάν δεν έχουν βάλει πετρέλαιο θέρμανσης στην παρούσα φάση. Επίσης έως την παραπάνω ημερομηνία θα πληρωθούν και οι νέοι δικαιούχοι του επιδόματος. Συνεπώς εάν αυτοί έχουν βάλει πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2022, τότε θα πάρουν επίδομα ίσο με αυτό που τους αναλογεί.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.