Quantcast
Επιταγή ακρίβειας και το καλοκαίρι; - Τι απάντησαν Σταϊκούρας και Οικονόμου - enikonomia.gr
share

Επιταγή ακρίβειας και το καλοκαίρι; – Τι απάντησαν Σταϊκούρας και Οικονόμου

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για το εάν θα δοθεί νέα επιταγή ακρίβειας  στις πιο ευάλωτες ομάδες έδωσαν ο υπουργός  Οικονομικών, Χρήστος  Σταϊκούρας και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης  Οικονόμου.

Όπως είπε ο υπουργός  Οικονομικών στο MEGA “σήμερα δεν υπάρχει δυνατότητα για οποιαδήποτε άλλη παροχή” και υπενθύμισε ότι “αύριο αρχίζει η συζήτηση στη Βουλή για την επέκταση του μειωμένου ΦΠΑ στις μεταφορές, την εστίαση, στους κινηματογράφους και στα γυμναστήρια έως το τέλος του έτους”.

Αναφερόμενος στην Εισφορά Αλληλεγγύης τόνισε τα εξής: “Έχουμε την κατάργηση για την εισφορά αλληλεγγύης για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους που είναι προτεραιότητα μας για το 2023. Θέλει  πολύ μεγάλη προσοχή και διορατικότητα στο πώς εξαντλείται ένας δημοσιονομικός χώρος. Μελλοντικά εκτιμούμε ότι  πιθανότατα θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για παρεμβάσεις. Το ποιες θα είναι θα εξαρτηθεί από τη συγκυρία, από τη δυναμική της οικονομίας, από τις προτεραιότητες που θα θέσει ο Πρωθυπουργός και από την αναγκαιότητα – η όποια βοήθεια να πάει τελικά στον πολίτη, να μην χαθεί στην εφοδιαστική αλυσίδα”, σημείωσε.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε πότε θα δημιουργηθεί ο δημοσιονομικός χώρος .”Κάθε περίπου 2 μήνες  έχουμε μια καλή εκτίμηση του επόμενου διμήνου” απάντησε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Οικονόμου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί νέα επιταγή ακρίβειας

Για το εάν θα δοθεί νέα επιταγή ακρίβειας στους χαμηλόμισθους, στους χαμηλοσυνταξιούχους και γενικότερα στις ευάλωτες ομάδες ρωτήθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι “αυτές οι κατηγορίες ενισχύθηκαν με το μέτρο τις ημέρες του Πάσχα. Το λέω για να αναδείξω απλώς ότι το σύνολο της κοινωνίας- οι πιο ευάλωτοι, αυτοί που έχουν μεγαλύτερη άνεση,  η μεσαία τάξη και οι επιχειρήσεις-  έχουν το ενδιαφέρον της κυβέρνησης  για τη στήριξη της.  Και εκεί ακριβώς αποσκοπεί η πολιτική μας,  δίπλα σε όλους, περισσότερο σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη “, απάντησε και πρόσθεσε  ” όπως κάναμε αυτό που κάναμε εκείνη τη  περίοδο…εάν τα έσοδα και η εκτέλεση του προϋπολογισμού και η δυναμική της οικονομίας επιτρέψει μια επιπλέον τέτοιου είδους στήριξη- εδώ είμαστε για να το εξετάσουμε και να το δούμε”.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Έκτακτο επίδομα ύψους 200 ευρώ: Σε ποιες κατηγορίες πολιτών είχε χορηγηθεί

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη επιταγή ακρίβειας είχε χορηγηθεί στις παρακάτω κατηγορίες πολιτών:

  • χαμηλοσυνταξιούχους (είχαν λάβει 200 ευρώ)
  • άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα (είχαν λάβει  200 ευρώ
  • ανασφάλιστους υπερήλικες ( είχαν λάβει 200 ευρώ)
  • οικογένειες με παιδιά που έλαβαν μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού.
  • δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Αυτοί  έλαβαν διπλή δόση εισοδήματος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.