Quantcast
Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης - enikonomia.gr
share

Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης

δημοσιεύτηκε:

Στο πλαίσιο στήριξης των νοικοκυριών κόντρα στην ακρίβεια, εξετάζεται να δοθεί και η λεγόμενη «επιταγή ακρίβειας» σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού και ειδικότερα στους πιο ευάλωτους.

Στα σκαριά είναι η καταβολή μιας έκτακτης ενίσχυσης -την λεγόμενη «επιταγή ακρίβειας»- σε ευπαθείς ομάδες και εφόσον βγαίνουν οι αριθμοί αυτή θα είναι στα πρότυπα εκείνης των Χριστουγέννων.

Δηλαδή, οι δικαιούχοι ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα πάρουν που θα αρχίζει από τα 200 € και θα φτάνει έως και τα 900 €, αναλόγως των μηναίων ποσών που λαμβάνουν.

Δεν αποκλείεται να δοθεί και κοινωνικό μέρισμα ύψους 250 €, σε χαμηλοσυνταξιούχους, εφόσον το ατομικό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τα 7.200 € και το οικογενειακό τα 14.400 €. Στην λίστα για το 250άρι και και άτομα με Αναπηρία αν λαμβάνουν κάποιο επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εάν βγαίνουν τα νούμερα θα καταβληθεί «επιταγή ακρίβειας» και σε χαμηλόμισθους που παίρνουν επίδομα παιδιού Α21 και συγκεκριμένα:

Όσοι έχουν οικογένεια:

1.Με 1 παιδί θα πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα έως 10.500 ευρώ.

2.Με 2 παιδιά θα πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ.

3.Με 3 παιδιά θα πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα έως 13.500 ευρώ.

Το ύψος του επιδόματος θα είναι 250 ευρώ (+50 ευρώ /παιδί)

Με φόντο το κύμα ακρίβειας που μαστίζει κάθε νοικοκυριό υπάρχει η σκέψη και για μειώσεις ΦΠΑ σε συγκεκριμένες κατηγορίες τροφίμων και ειδών διαβίωσης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.