Quantcast
Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι θα λάβουν τα 250 ευρώ—Τον Δεκέμβριο η πληρωμή - enikonomia.gr
share

Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι θα λάβουν τα 250 ευρώ—Τον Δεκέμβριο η πληρωμή

δημοσιεύτηκε:

Επιταγή ακρίβειας θα λάβουν οι ευάλωτες ομάδες, όπως προκύπτει από την ομιλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην 86η ΔΕΘ. 

Τον Δεκέμβριο 2.300.000 πιο ευάλωτοι πολίτες θα στηριχτούν ξανά. Η ενίσχυση θα είναι 250 ευρώ και θα αφορά σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, άτομα με αναπηρία και μακροχρόνια ανέργους.

Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ακόμη ότι οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα εισπράξουν ακόμη μία μηναία δόση και οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιών θα εισπράξουν μιάμιση δόση».

Σημειώνεται ότι το ποσό της επιταγής ακρίβειας που θα δοθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο αυξάνεται κατά 50 ευρώ, δηλαδή θα ανέρχεται στα 250 ευρώ από 200 ευρώ που ήταν η επιταγή ακρίβειας που δόθηκε το Πάσχα. Αξιοσημείωτο είναι δε ότι διευρύνεται και επισήμως ο αριθμός των δικαιούχων της επιταγής ακρίβειας καθώς εντάσσονται και οι μακροχρόνια άνεργοι.

Επίσης αναμένεται να αλλάξει το ανώτατο εισοδηματικό όριο για την χορήγηση της επιταγής ακρίβειας στους χαμηλοσυνταξιούχους. Δηλαδή το όριο αυτό αναμένεται να ανέλθει στα 800 ευρώ από 600 ευρώ που ήταν στην προηγούμενη ενίσχυση.

Οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα λάβουν ακόμη μία μηναία δόση όπως και πέρυσι ενώ οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού θα λάβουν ακόμη μίαμιση δόση. Υπενθυμίζεται ότι  το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως ακολούθως:

  • 200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό
  • 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 50% προστίθεται στο βασικό ποσό)
  • 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 25% προστίθεται στο βασικό ποσό)

Για παράδειγμα, ένα μονοπρόσωπο νοικοκυριό χωρίς κάποιο ενήλικο /ανήλικο μέλος θα λάβει 400 ευρώ,

Το επίδομα παιδιού

Το ποσό του επιδόματος εξαρτάται από το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος και τον αριθμό των παιδιών και ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 ευρώ από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.

Για παράδειγμα, μια οικογένεια που λαμβάνει επίδομα παιδιού 70 ευρώ, τον Δεκέμβριο θα το λάβει αυξημένο κατά 35 ευρώ,  δηλαδή θα εισπράξει συνολικά 105 ευρώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.