Quantcast
Έρχεται νέα υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ: Ηλεκτρονικά η αίτηση για το εφάπαξ από 1η Οκτωβρίου - enikonomia.gr
share

Έρχεται νέα υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ: Ηλεκτρονικά η αίτηση για το εφάπαξ από 1η Οκτωβρίου

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται νέα υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ για την καταβολή εφάπαξ σε συγκεκριμένες κατηγορίες ασφαλισμένων. Όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Ηλίας Τσούνης  μιλώντας στο MEGA, «από την 1η Οκτωβρίου θα τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική αίτηση απονομής εφάπαξ μισθωτών εργαζομένων ιδιωτικού τομέα και αυτοαπασχολούμενων» και πρόσθεσε πως πρόκειται για «μια υπηρεσία που τη δούλευαν οι υπηρεσίες  του e-ΕΦΚΑ εδώ και έναν χρόνο και πλέον δεν απαιτούνται ούτε δικαιολογητικά για την πλειονότητα των δικαιούχων και απαλλάσσεται όλη η διαδικασία από την γραφειοκρατία και την υποχρέωση μετάβασης στις υπηρεσίες». Υπενθύμισε δε πως μέχρι τώρα ο e-ΕΦΚΑ είχε δημιουργήσει ηλεκτρονική αίτηση εφάπαξ μόνο για το Δημόσιο.

Πώς θα λειτουργήσει η νέα υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ – Αναλυτικά παραδείγματα

Ο κ. Τσούνης παρέθεσε ένα παράδειγμα για τον τρόπο που θα λειτουργήσει η νέα υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ: Εάν κάποιος εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και θέλει να βγει σε σύνταξη και επιθυμεί να πάρει το εφάπαξ, τότε θα πρέπει να κάνει ηλεκτρονικά την αίτησή του σε αυτή τη νέα υπηρεσία του ΕΦΚΑ είπε και διευκρίνισε πως εάν χρειαστεί να προσκομίσει συγκεκριμένα δικαιολογητικά τότε θα υπάρχει ένα συγκεκριμένο email  τα οποία θα τα  προσκομίσει στην υπηρεσία και όλη η διαδικασία θα γίνεται  πολύ γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως όταν στείλει ο πολίτης τα δικαιολογητικά στο email αυτό δεν θα χρειαστεί να κλείσει κάποιο ειδικό ραντεβού για να έρθει να βρει τον φάκελό του.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.