Quantcast
Έρχεται νέο επίδομα για τους ομογενείς -Ποιους αφορά - Όλα όσα είπε ο Χατζηδάκης - enikonomia.gr
share

Έρχεται νέο επίδομα για τους ομογενείς -Ποιους αφορά – Όλα όσα είπε ο Χατζηδάκης

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων για τους ομογενείς.

Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στη Βουλή η κυβέρνηση σύντομα θα προχωρήσει στη χορήγηση του επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων προς τους ομογενείς. «Ο ΣΥΡΙΖΑ, μια εβδομάδα προτού κλείσει η Βουλή, είχε περάσει αυτή τη ρύθμιση. Η κυβέρνηση προφανώς εφαρμόζει τις ρυθμίσεις. Μεσολάβησε ο κορονοϊός, έκτακτες καταστάσεις και έκτακτα μέτρα. Είναι πάντως δέσμευσή μας ότι θα προχωρήσουμε, πέραν αυτού που σήμερα ψηφίζεται και αφορά στην εθνική σύνταξη των ομογενών και σε αντίστοιχη ρύθμιση για το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Για την εθνική σύνταξη των ομογενών

Επίσης μίλησε και για το θέμα της εθνικής σύνταξης των ομογενών. Όπως είπε «Η κυβέρνηση διορθώνει την απαράδεκτη νομοθετική ρύθμιση του νόμου Κατρούγκαλου, που έθετε ως προϋπόθεση για πλήρη εθνική σύνταξη στους ομογενείς από την Αλβανία και την πρώην Σοβιετική Ένωση, 40 χρόνια διαμονής» .

«Ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει με τους ομογενείς μας και είχε ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση θα φέρει σχετική ρύθμιση, πράγμα τα οποίο γίνεται», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης που υπογράμμισε ότι με την προωθούμενη διάταξη διευκολύνεται η απονομή πλήρους εθνικής σύνταξης, στους ομογενείς αυτούς, με τρόπο που αίρεται η αδικία της νομοθετικής ρύθμισης του 2016, ρύθμιση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που έθετε ως προϋπόθεση για τη χορήγηση της εθνικής σύνταξης, τη νόμιμη και μόνιμη διαμονή επί 40 χρόνια. «Είναι το ίδιο κόμμα που τώρα ζητάει να τεθεί ως προϋπόθεση, διαμονή 15 ετών», είπε ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε:

«Θέλω να παραδεχθώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πράγματι, ένα πολύ μεγάλο ρεαλισμό, προτείνοντας σήμερα να δίνεται σύνταξη με 15 χρόνια διαμονής. Θα μπορούσε να προχωρήσει και περαιτέρω και δεν το έκανε. Να προτείνει με 5 χρόνια διαμονής να δίνεται σύνταξη ή με 1 χρόνο ασφάλισης και παρουσίας να δίνεται σύνταξη. Πράγματι, αυτοσυγκρατηθήκατε, απλώς εγώ μια ακόμη φορά επισημαίνω ότι είστε το ίδιο κόμμα που ενώ σήμερα προτείνετε εθνική σύνταξη με 15 χρόνια διαμονής, το 2016, εσείς οι ίδιοι, θεσπίσατε αυτό να γίνεται με 40 χρόνια διαμονής. Σήμερα στο συγκριμένο ζήτημα είστε απολογούμενοι. Θα πρέπει να εξηγήσετε στους ομογενείς μας γιατί φέρατε αυτή την απαράδεκτη ρύθμιση την οποία εμείς διορθώνουμε, υλοποιώντας τη δέσμευση του πρωθυπουργού».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.