Quantcast
Έρχονται αλλαγές στους λογαριασμούς ρεύματος: 4 τύποι τιμολογίων και ανακοινώσεις κάθε 1η του μήνα - enikonomia.gr
share

Έρχονται αλλαγές στους λογαριασμούς ρεύματος: 4 τύποι τιμολογίων και ανακοινώσεις κάθε 1η του μήνα

δημοσιεύτηκε:

Την Τετάρτη 20 Απριλίου 2023 θα ανακοινωθούν οι νέες τιμές ρεύματος από τις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνουν εκπτώσεις 5% για τα οικιακά τιμολόγια τον Αύγουστο.

Στο μεταξύ έρχονται αλλαγές στους λογαριασμούς μετά την κατάργηση των έκτακτων μέτρων στήριξης μέσω επιδοτήσεων από 1η Οκτωβρίου και αναμένεται η έκδοση της ΚΥΑ.

Η τελική πρόταση της ΡΑΑΕΥ περιλαμβάνει τους τέσσερις τύπους τιμολογίων (Α, Β, Γ και Δ) όπως διαμορφώθηκαν έπειτα και από τη διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγείται ότι όλοι οι προμηθευτές που δραστηριοποιούνται στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να προσφέρουν τουλάχιστον ένα προϊόν κυμαινόμενης τιμολόγησης με ανακοίνωση τιμής την 1η κάθε μήνα (δηλαδή από την Κατηγορία Β) ως βασικό τιμολόγιο.

Μάλιστα, εάν τελικά υπάρξει μεταβατική περίοδος, οι πάροχοι ρεύματος θα διαθέτουν στην αγορά, για το συγκεκριμένο διάστημα, τιμολόγια αυτής της κατηγορίας (της Β), δηλαδή διάρκειας ενός μήνα με γνωστοποίηση της τιμής στους καταναλωτές την 1η του μήνα εφαρμογής του.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.