Quantcast
Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Στο Ελεγκτικό Συνέδριο η νέα διάταξη - Τι θα προβλέπει για τις εισφορές - enikonomia.gr
share

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Στο Ελεγκτικό Συνέδριο η νέα διάταξη – Τι θα προβλέπει για τις εισφορές

δημοσιεύτηκε:

Τώρα που τελειώνει ο Αύγουστος θα σταλεί η νέα διάταξη για τους εργαζόμενους συνταξιούχους στο Ελεγκτικό Συνέδριο για αυτό και δεν είναι στη δημόσια διαβούλευση, επεσήμανε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Η διάταξη «πρέπει να πάρει πρώτα την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και μετά, με τις όποιες παρατηρήσεις προκύψουν, να μπει κανονικά στο νομοσχέδιο στη Βουλή», είπε.

«Η διάταξη θα έχει 10% κράτηση από το επιπλέον εισόδημα που θα  έχει ο συνταξιούχος από την επιπλέον εργασία του η οποία όμως θα έχει κάποια κατώτατα όρια. Δηλαδή μέχρι ένα Α εισόδημα δεν θα υπάρχει κράτηση….θα είναι μηδέν», είπε ο υπουργός. Υπενθύμισε δε πως «η  σύνταξη του εργαζόμενου συνταξιούχου δεν περικόπτεται καθόλου» και επεσήμανε πως υπάρχει μια μικρή κατηγορία συνταξιούχων που έχει πολύ υψηλή αμοιβή και πως αυτή δεν θα πληρώνει με το νέο σύστημα εισφορά μεγαλύτερη από το 30% που καταβάλλει σήμερα. «Ο σκοπός μας είναι να μην υπάρξει ούτε ένας που θα πληρώσει περισσότερα χρήματα με το νέο σύστημα, αντιθέτως να υπάρξουν εκατοντάδες χιλιάδες που θα πληρώσουν πολύ πολύ λιγότερα», τόνισε με έμφαση.

Δείτε παρακάτω το σχετικό  ΒΙΝΤΕΟ

Τι σημαίνει η νέα διάταξη για τους εργαζόμενους συνταξιούχους

Η εισφορά του 10% αναμένεται να αφορά τους συνταξιούχους που θα εργάζονται ως μισθωτοί, αλλά και τους συνταξιούχους που θα απασχολούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Επίσης το μέτρο αυτό εκτιμάται πως θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου του 2024 και τον φόρο αυτόν θα τον εισπράττει σε ετήσια βάση η ΑΑΔΕ και μετά αυτός θα μεταφέρεται στα ταμεία του ΕΦΚΑ, ως ανταπόδοση της κατάργησης του 30%. Δηλαδή θα καταργηθεί το πέναλτι 30% στη σύνταξη των εργαζόμενων συνταξιούχων και αντ’ αυτού θα φορολογείται το ποσό του εισοδήματος που λαμβάνουν από την εργασία τους και ξεπερνά τα 5.000 ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.