Quantcast
Εξοικονομώ: Έρχονται προκαταβολές - Ποιους αφορά - enikonomia.gr
share

Εξοικονομώ: Έρχονται προκαταβολές – Ποιους αφορά

δημοσιεύτηκε:

Για το πότε θα δοθεί η προκαταβολή του προγράμματος Εξοικονομώ του 2021 στους δικαιούχους που δεν την έχουν λάβει ακόμη ρωτήθηκε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.

«Την επόμενη εβδομάδα θα μπορούν να πάρουν τις προκαταβολές τους οι δικαιούχοι», απάντησε ο κ. Σκρέκας και μίλησε για το καινούργιο Εξοικονομώ. «Το καινούργιο Εξοικονομώ είναι πολύ διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα. Μια ηλεκτρονική πλατφόρμα … όπου εκεί καταργήθηκε η χρονική ιεράρχηση δηλαδή όποιος προλάβει είναι αυτός και ο δικαιούχος. Βάλαμε κριτήρια, είχαμε μια ειδική κατηγορία για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Δώσαμε περισσότερα μόρια στα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα με ένα μέλος με αναπηρία ή σε μονογονεϊκές οικογένειες ή σε πολύτεκνες οικογένειες. Αυτά τα κοινωνικά κριτήρια που μοριοδοτούσαν και έθεταν σε προτεραιότητα τα νοικοκυριά που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες. Αυτά δεν υπήρχαν επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ, αυτό πρέπει να το πούμε. Η κυβέρνηση μας έβαλε κοινωνικά κριτήρια σε αυτό το πολύ σημαντικό πρόγραμμα το Εξοικονομώ που προχωρά σε ενεργειακή αναβάθμιση  του σπιτιού και μειώνει την κατανάλωση ενέργειας  έως και 70 και 80%» σημείωσε.

«Αφού τα κάναμε όλα αυτά έχουμε κάνει και κάτι άλλο: Μέσα από την πλατφόρμα αυτή μπορούν να κάνουν αίτηση οι πολίτες στην τράπεζα που θέλουν για να πάρουν ένα δάνειο. Αυτό το πράγμα στήθηκε με πολύ κόπο και διασυνδέουμε όλες τις τράπεζες με στοιχεία του κράτους και με στοιχεία του υπουργείου για να μπορεί να λειτουργεί μια πλατφόρμα και για να εξυπηρετεί τα πάντα και αυτή ολοκληρώθηκε», συμπλήρωσε και ανέφερε πως «σε περίπου 15 με 20 ημέρες θα μπορούν να ξεκινήσουν και αυτοί που θέλουν να πάρουν ένα δάνειο, να  το πάρουν και να ξεκινήσουν τη επένδυση του σπιτιού».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.