Quantcast
"Εξοικονομώ" για τις επιχειρήσεις: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - enikonomia.gr
share

“Εξοικονομώ” για τις επιχειρήσεις: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

δημοσιεύτηκε:

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το άνοιγμα της πλατφόρμας για το πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας “Εξοικονομώ” που αφορά στις επιχειρήσεις.

Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA για το “Εξοικονομώ” που αφορά στις επιχειρήσεις, μέχρι το τέλος του χρόνου θα προδημοσιευθεί ο οδηγός του προγράμματος προκειμένου οι επιχειρήσεις να προετοιμάσουν τη διαδικασία για να καταθέσουν τα αιτήματα τους. «Και το πρώτο τρίμηνο του έτους θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για να προσχωρήσουν χιλιάδες επιχειρήσεις, 360 εκατ. συνολικά, 270 εκατ. για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού συγκροτήματός τους, 100 εκατ. για τον τουρισμό και 100 εκατ. για τους υπόλοιπους κλάδους, καθώς και 160 εκατ. για φωτοβολταϊκά στις στέγες τους» τόνισε.

 Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Σε ποιους θα απευθύνεται το πρόγραμμα

Το νέο πρόγραμμα αποσκοπεί στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων εμπορίου, υπηρεσιών και τουρισμού. Επίσης επισημαίνεται πως οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν σημαντικές παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης, όπως αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους και των συστημάτων φωτισμού, επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε συστήματα θέρμανσης, ψύξης και αερισμού χώρων, εγκατάσταση συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κ.α.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.