Quantcast
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ποιοι θα λάβουν 2.000 ευρώ και ποιοι 2.500 ευρώ - enikonomia.gr
share

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ποιοι θα λάβουν 2.000 ευρώ και ποιοι 2.500 ευρώ

δημοσιεύτηκε:

“Φουσκωμένο ” φοιτητικό στεγαστικό επίδομα θα λάβουν ορισμένοι σπουδαστές σχολών. Όπως προκύπτει από σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με τίτλο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων» φοιτητικό στεγαστικό επίδομα  ύψους θα πάρουν 1.500 ευρώ όσοι σπουδάζουν στα δημόσια ΑΕΙ , σε Ανώτερες Σχολές  Τουριστικής Εκπαίδευσης και των ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού της Ελλάδας,  αλλά και σε σχολές της Κύπρου που περιλαμβάνονται στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ποιοι θα λάβουν φοιτητικό στεγαστικό επίδομα ύψους 2.000 ευρώ

Ωστόσο, όποιος συγκατοικεί με άλλο φοιτητή στην ίδια μισθωμένη κατοικία θα λάβει επίδομα ύψους  2.000 ευρώ. Πάντως ιδιαίτερα κερδισμένοι του μέτρου είναι  οι φοιτητές που σπουδάζουν σε ΑΕΙ εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς το επίδομα αυξάνεται στα 2.000 ευρώ και φτάνει στις 2.500 ευρώ στην περίπτωση της συγκατοίκησης σε περιοχές εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Η τροπολογία

Αναλυτικά, η τροπολογία αναφέρει για φοιτητικό στεγαστικό επίδομα τα εξής:

«1. Στους προπτυχιακούς φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.), των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού της Ελλάδας, καθώς και των Σχολών της Κύπρου που περιλαμβάνονται στο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα ίσο με 1.500,00 ευρώ.

Σε περίπτωση δικαιούχου που συγκατοικεί με άλλο φοιτητή στην ίδια μισθωμένη κατοικία, χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα ίσο με 2.000,00 ευρώ. Δεν δικαιούνται το επίδομα όσοι φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου. Το ετήσιο στεγαστικό επίδομα χορηγείται με τους ίδιους όρους και στους καταρτιζόμενους των δημόσιων Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης. Το επίδομα του πρώτου εδαφίου ορίζεται στο ποσό των 2.000,00 ευρώ αποκλειστικά για τους δικαιούχους που φοιτούν σε Α.Ε.Ι. εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ενώ αποκλειστικά στην περίπτωση δικαιούχου που φοιτά σε Α.Ε.Ι. εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και συγκατοικεί με άλλο φοιτητή στην ίδια μισθωμένη κατοικία, χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα ίσο με 2.500,00 ευρώ.».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.