Quantcast
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Τα SOS που πρέπει να γνωρίζετε - enikonomia.gr
share

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Τα SOS που πρέπει να γνωρίζετε

δημοσιεύτηκε:

Από την Παρασκευή, 21 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Σημειώνεται ότι τα παραπάνω αφορούν μόνο τους δικαιούχους του επιδόματος που δεν έχουν υποβάλει αίτηση έως σήμερα, δηλαδή του δυνητικούς δικαιούχους.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
Η πλατφόρμα
-θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://stegastiko.minedu.gov.gr (ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου), προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.
-Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την Α.Α.Δ.Ε. για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.
Οι προϋποθέσεις
Η ηλεκτρονική αίτηση κατατίθεται από τον δικαιούχο του επιδόματος, δηλαδή το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής.
Στην περίπτωση συζύγων, οι οποίοι έχουν χωριστές φορολογικές δηλώσεις, υποβάλλει την ηλεκτρονική αίτηση μόνο ο ένας γονέας-δικαιούχος, ο οποίος στη φορολογική του δήλωση θα πρέπει να έχει δηλώσει το σύνολο των τέκνων που τον βαρύνουν (εξαρτώμενα μέλη).
Σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας, τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής και τον εμφανίζει ως προστατευόμενο μέλος.
Κατ’ εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον:
-Είναι ορφανός από τους δύο γονείς.
-Οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού.
-Είναι πάνω από είκοσι πέντε (25) ετών, δηλαδή να έχει γεννηθεί έως την 31/12/1993).
-Είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.