Quantcast
Φοροδιαφυγή: Σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά στην Ελλάδα – Τα μέτρα για την πάταξή της - Οι δηλώσεις Τσάπαλου - enikonomia.gr
share

Φοροδιαφυγή: Σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά στην Ελλάδα – Τα μέτρα για την πάταξή της – Οι δηλώσεις Τσάπαλου

δημοσιεύτηκε:

Η διαφορά μεταξύ των εισοδημάτων που δηλώνονται και των ποσών που καταναλώνονται δείχνει φοροδιαφυγή. Το φαινόμενο συναντάται κυρίως στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους αυτοαπασχολούμενους, όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος, ο οποίος μίλησε στο τηλεοπτικό κανάλι MEGA, για το σχέδιο της κυβέρνησης για την φοροδιαφυγή.

Μάλιστα, το 80% των νοικοκυριών, είπε, που έχει επιχειρηματική δραστηριότητα δηλώνει εισοδήματα λιγότερα από 10.000 ευρώ. Σε αυτή την κατηγορία (εισηδήματα κάτων των 10.000 ευρώ τον χρόνο)  είπε δηλώθηκαν 4,3 δισεκατομμύρια  εισόδημα, ενώ  οι δαπάνες τους ξεπερνούσαν τα 40 δισεκατομμύρια.

«Ήδη από τις προγραμματικές δηλώσεις, και ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός έχουν θέσει ως προτεραιότητα του υπουργείου την πάταξη της φοροδιαφυγής και για όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, και επειδή θέλουμε να μειώσουμε περαιτέρω τους φόρους στο μέλλον, εξοικονομώντας χρήματα μέσω της φοροδιαφυγής. Αυτό το πράγμα θα πρέπει να τρέξει γρήγορα και να μην περιμένουμε στο τέλος της 4ετίας», είπε και συνέχισε:
«Κατ’ εκτίμηση, υπολογίζουμε ότι είναι 8 με 10 δις τον χρόνο η φοροδιαφυγή, δηλαδή είναι οι δαπάνες για Παιδεία και Υγεία κάθε χρόνο. Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει πει ότι είναι περίπου 60 δις ευρώ τα μη δηλωθέντα», δήλωσε ο κ. Τσάπαλος.

 

Τα επίπεδα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα
8-10 δις. εκτιμάται το ύψος της φοροδιαφυγής

60 δις μη δηλωθέντα εισοδήματα με βάση εκτίμηση ΤτΕ

Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές πρώτους μήνες 2024

Επέκταση POS σε ακόμα περισσότερα επαγγέλματα

Έλεγχοι στοιχείων για εταιρίες του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα))

Έλεγχοι μέσω κοινωνικών δικτύων για influencers

Επέκταση myDATA, ηλεκτρονικά τιμολόγια.

Πληρωμή προνοιακών επιδομάτων μέσω καρτών

Ψηφιακό δελτίο αποστολής

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.