Quantcast
Φορολογικές δηλώσεις: Η νέα προθεσμία για τις επιχειρήσεις - Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ - enikonomia.gr
share

Φορολογικές δηλώσεις: Η νέα προθεσμία για τις επιχειρήσεις – Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ

δημοσιεύτηκε:

Νέα προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2021 ανακοίνωσαν σήμερα το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά  η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των επιχειρήσεων έληγε χθες.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ:

Μετά την αποκατάσταση της λειτουργίας της εφαρμογής δηλώσεων φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων 2021, δίνεται η δυνατότητα υποβολής αυτών των δηλώσεων και καταβολής του φόρου ή των δύο πρώτων δόσεών του, χωρίς την επιβολή κυρώσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής, ως εξής:

Τα νομικά πρόσωπα που μέχρι την 30 Αυγούστου 2022 δεν είχαν υποβάλει αρχική ή τροποποιητική δήλωση, μπορούν να την υποβάλουν εμπρόθεσμα μέχρι την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 στις 3μμ .

Τι ισχύει για τον φόρο εισοδήματος

Ο φόρος που θα προκύψει από τις δηλώσεις αυτές, μπορεί να καταβληθεί χωρίς κυρώσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής μέχρι την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022.

Επισημαίνεται, ότι ο φόρος αυτός πρέπει να καταβληθεί αποκλειστικά μέσω web banking και όχι μέσω κάρτας ή συστήματος πληρωμών IRIS.

Για τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων που υποβλήθηκαν έως και την 30 Αυγούστου 2022, ο φόρος καταβάλλεται εμπρόθεσμα μέχρι σήμερα, 31 Αυγούστου  2022.

 Φόρος εισοδήματος: Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις δηλώσεις

Επισημαίνεται ότι, εχθές υποβλήθηκαν 98.867 δηλώσεις φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και 15.559 δηλώσεις φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων.

Συνολικά, μέχρι εχθές, 30 Αυγούστου 2022, οι εμπρόθεσμες δηλώσεις φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων ανήλθαν σε 6.399.973, ξεπερνώντας το περυσινό ρεκόρ των 6.385.896 δηλώσεων, και οι δηλώσεις φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων ανήλθαν σε 284.165.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.