Quantcast
Φορολογικές δηλώσεις: Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε διορθώσεις χωρίς πρόστιμο - enikonomia.gr
share

Φορολογικές δηλώσεις: Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε διορθώσεις χωρίς πρόστιμο

δημοσιεύτηκε:

Στις 30 Αυγούστου είναι η καταληκτική ημερομηνία για τις φορολογικές δηλώσεις μετά την παράταση που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών. Οι φορολογούμενοι που έχουν ήδη καταθέσει δήλωση, έχουν τη δυνατότητα τις επόμενες ημέρες να διορθώσουν τυχόν λάθη.

Έως τις 30 Αυγούστου οι φορολογούμενοι έχουν την δυνατότητα να διορθώσουν τυχόν λάθη, κενά η παραλείψεις στα στοιχεία της φορολογικής τους δήλωσης χωρίς κανένα χρηματικό πρόστιμο ή άλλες διοικητικές κυρώσεις καθώς η παράταση που δόθηκε για την υποβολή των αρχικών δηλώσεων ισχύει και για τις τροποποιητικές.

Έτσι μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλλουν διορθωτική δήλωση φορολογίας εισοδήματος, συνυποβάλλοντας εφόσον υπάρχει υποχρέωση, το έντυπο Ε2 η το έντυπο Ε3.

Αναλυτικότερα, αν ο φορολογούμενος διαπιστώσει, ότι η φορολογική δήλωση που υπέβαλε στην εφορία περιέχει κάποιο λάθος ή παράλειψη για παράδειγμα δεν έχει συμπληρωθεί ο κωδικός 049-050 του Ε1 που αφορά τις ηλεκτρονικές αποδείξεις έχει την ευκαιρία να υποβάλει τροποποιητική φορολογική δήλωση.

Στις περιπτώσεις αυτές δεν χρειάζεται να συμπληρώσει από την αρχή όλους τους κωδικούς της δήλωσης του αλλά θα τροποποιήσει ή θα συμπληρώσει μόνο τα σημεία εκείνα της αρχικής δήλωσης στα οποία υπάρχουν λάθη η παραλείψεις.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.