Quantcast
Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση ζητούν οι φοροτεχνικοί – Τι θα κάνει το ΥΠΟΙΚ - enikonomia.gr
share

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση ζητούν οι φοροτεχνικοί – Τι θα κάνει το ΥΠΟΙΚ

δημοσιεύτηκε:

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις έως τις 31 Σεπτεμβρίου ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ). Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την υποβολή τους είναι έως τις 31 Ιουλίου και όπως υποστηρίζουν οι φοροτεχνικοί οι συνθήκες και τα υποκειμενικά δεδομένα καθιστούν αδύνατη την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Μεταξύ άλλων οι φοροτεχνικοί επισημαίνουν ότι «η τρέχουσα καταληκτική ημερομηνία τον μήνα Ιούλιο με τον καθυστερημένο ρυθμό υποβολής, για τους γνωστούς λόγους: μεσολάβησαν δύο εκλογικές αναμετρήσεις, η βραδυπορούσα αποστολή των βεβαιώσεων των εισοδημάτων από τους αρμόδιους δημόσιους φορείς, η περιορισμένη προσέλευση των φορολογουμένων εξ αιτίας του καιρικού φαινομένου καύσωνα και τα γνωστά άλλα τεχνικά ζητήματα καθιστούν αδύνατη την ολοκλήρωση των φορολογικών δηλώσεων μέχρι 31 Ιουλίου.

Ο μήνας Ιούλιος επιπλέον για εμάς τους επαγγελματίες Λογιστές – Φοροτεχνικούς, είναι βαρύτατα επιφορτισμένος πέραν όλων των άλλων δηλωτικών υποχρεώσεων σε διαφορετικά και ετερογενή μεταξύ τους αντικείμενα. Είναι μήνας «ΦΠΑ» που προϋποθέτει την ενημέρωση, την συμφωνία με τα myDATA, τον χαρακτηρισμό των παραστατικών στα myDATA και την υποβολή της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ, καθώς και πλήθους άλλων δηλωτικών υποχρεώσεων.

Ακολουθεί ο μήνας Αύγουστος που παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν θέλαμε να εργαζόμαστε με την πίεση του χρόνου, το κυριότερο όμως εδώ είναι ότι για τον συγκεκριμένο μήνα πρέπει να λάβετε υπόψη και την νομοθετική υποχρέωση για λήψη τουλάχιστον 2 εβδομάδων ετήσιας άδειας ανάπαυσης για όλους τους εργαζόμενους, μη εξαιρουμένων των εργαζομένων στα λογιστικά γραφεία.

Επίσης πρέπει να καταγραφεί και το γεγονός ότι για τις δηλώσεις Νομικών Προσώπων, η αντίστοιχη εφαρμογή υποβολής έγινε διαθέσιμη στις 17 Μαΐου».

Κλειστά χαρτιά από το ΥΠΟΙΚ

«Κλειστά κρατά τα χαρτιά του» το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το εάν θα δοθεί παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις.

Ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι «το 75% με στοιχεία της ΑΑΔΕ έχει υποβάλει ήδη τις δηλώσεις, μένει το 25%, ξεκινήσαμε φέτος νωρίτερα από την προηγούμενη χρονιά, πράγματι μεσολάβησαν οι εκλογές, δεν έχω όμως σήμερα να πω κάτι, θα δούμε πώς θα πάει… Αλλά ξαναλέω παρακαλώ όλους δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρούμεθα όλοι μαζί και κυρίως εκείνοι Αυγουστιάτικα, μέχρι τέλος Ιουλίου νομίζω πρέπει να εκμεταλλευθούμε αυτή τη δυνατότητα και να προχωρήσουμε».

Αμέσως μετά επανέλαβε : «Το 75% έχει δηλώσει και νομίζω ότι υπάρχει δυνατότητα σε αυτές τις μέρες να δηλώσουν και οι υπόλοιποι. Ας το κάνουν γιατί μετά πρέπει να προχωρήσουμε και εμείς να δώσουμε το market pass το οποίο στηρίζεται στις καινούριες δηλώσεις, όσο καθυστερεί η υποβολή των δηλώσεων τόσο καθυστερούμε και εμείς να δώσουμε το market pass».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.