Quantcast
Φορολογικές υποχρεώσεις: Ποιες πρέπει να τακτοποιήσετε έως το τέλος του μήνα - enikonomia.gr
share

Φορολογικές υποχρεώσεις: Ποιες πρέπει να τακτοποιήσετε έως το τέλος του μήνα

δημοσιεύτηκε:

Μια σειρά από φορολογικές υποχρεώσεις θα πρέπει να τακτοποιήσουν έως το τέλος του Αυγούστου 2022 οι πολίτες προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις.

Μερικές από αυτές που πρέπει να τακτοποιηθούν έως τις 31 Αυγούστου είναι:

Επιστρεπτέα προκαταβολή

  • να υποβληθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά  για ληφθείσα ενίσχυση με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής, σε περίπτωση που αυτές δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τις  31.12.2021.
  • πραγματοποιείται η εφάπαξ καταβολή του επιστρεπτέου ποσού της ληφθείσας ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής, για τη χορήγηση έκπτωσης 15% επί του επιστρεπτέου ποσού, από δικαιούχους που η βεβαίωση του επιστρεπτέου ποσού ολοκληρώθηκε μετά τις 25.7.2022.

myData

Πραγματοποιείται η διαβίβαση στην ψηφιακή πλατφόρμα myData των εγγραφών μισθοδοσίας μηνός Ιουλίου.

 Οι δύο πρώτες  μηνιαίες δόσεις (Ιουλίου και Αυγούστου) του φόρου εισοδήματος

Έως τις 31 Αυγούστου θα πρέπει να εξοφλήσουν οι φορολογούμενοι τις  δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις (Ιουλίου και Αυγούστου) του φόρου εισοδήματος από τις 8. Αυτό αφορά όσους δεν έχουν πληρώσει την πρώτη δόση στις 29 Ιουλίου αλλά και όσους έχουν επιλέξει να εξοφλήσουν το φόρο με δόσεις. Σημειώνεται ότι έκπτωση 3% θα έχουν όσοι εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2021 έως τις 31  Αυγούστου 2022.

Τέταρτη δόση ΕΝΦΙΑ

Όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν έχουν εξοφλήσει εφάπαξ τον ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να πληρώσουν  έως το τέλος του μήνα την 4η δόση από τις 10.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.