Quantcast
Φορολοταρία Χριστουγέννων: Η νέα "βίβλος" για τα έπαθλα - enikonomia.gr
share

Φορολοταρία Χριστουγέννων: Η νέα “βίβλος” για τα έπαθλα

δημοσιεύτηκε:

Το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου αναμένεται να γίνει η φορολοταρία των Χριστουγέννων  που θα αφορά τις αγορές  των πολιτών με πλαστικό χρήμα.

Σημειώνεται δε πως στην κλήρωση αυτή θα αναδειχθούν 12 τυχεροί, καθένας από τους οποίους  θα λάβει  χρηματικό έπαθλο 100.000 ευρώ. Αξίζει επίσης να σημειωθεί  πως το ποσό αυτό θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο. Στην φορολοταρία θα συμμετέχουν αθροιστικά όλοι οι λαχνοί που συγκεντρώθηκαν για κάθε πολίτη από τις επιμέρους κληρώσεις που πραγματοποιούνταν κάθε μήνα από τον Φεβρουάριο έως τον Δεκέμβριο 2022. Ωστόσο δεν θα συμμετάσχουν στη σούπερ φορολοταρία όσοι έχουν κερδίσει σε μηνιαία κλήρωση έπαθλο 50.000 ευρώ.

Η βίβλος της ΑΑΔΕ για χριστουγεννιάτικη φορολοταρία

Η ΑΑΔΕ εξέδωσε πρόσφατα έναν χρήσιμο οδηγό με ερωτήσεις και απαντήσεις για τη φορολοταρία. Αναλυτικά:

Ποιοι συμμετέχουν στις κληρώσεις;

Στις δημόσιες κληρώσεις έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν ΑΦΜ και έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.

Με ποιο τρόπο συμμετέχω στο Πρόγραμμα Δημοσίων Κληρώσεων της ΑΑΔΕ;

Για να διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας σε οποιαδήποτε από τις δημόσιες κληρώσεις του προγράμματος, πρέπει απλώς να έχετε πραγματοποιήσει (και να έχει εκκαθαριστεί) έστω και μία συναλλαγή με τη χρήση κάρτας ή με άλλο ηλεκτρονικό μέσο, κατά τον προηγούμενο μήνα ή άλλη χρονική περίοδο στην οποία αφορά η κλήρωση.

Πώς γνωστοποιώ τις ηλεκτρονικές μου συναλλαγές για να συμμετάσχω στην κλήρωση;

Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι. Η ΔΗΛΕΔ συγκεντρώνει τα στοιχεία των εκκαθαρισμένων συναλλαγών του εκάστοτε προηγούμενου μήνα, που αποστέλλονται από τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών μέχρι το τέλος του δεύτερου δεκαημέρου του εκάστοτε επόμενου μήνα και τα μετατρέπει σε λαχνούς.

Πώς ενημερώνομαι για τα αποτελέσματα της κλήρωσης;

Οι τυχεροί λαχνοί ανά κλήρωση αναρτώνται σε ιστοσελίδα στο δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr). Σε περίπτωση που κάποιος από τους λαχνούς σας περιλαμβάνεται στους τυχερούς, θα ενημερωθείτε μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό σας στο TAXISnet.

Πώς θα δηλώσω τον τραπεζικό μου λογαριασμό;

Σε περίπτωση που κερδίσετε για πρώτη φορά ή κερδίσετε και δεν έχετε δηλώσει σε κάποια προγενέστερη κλήρωση τραπεζικό λογαριασμό, θα σας δοθεί προθεσμία τριών μηνών από την αποστολή του προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό σας στο TAXISnet, προκειμένου να δηλώσετε τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο επιθυμείτε να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο. Στον λογαριασμό απαιτείται να εμφανίζεστε ως ο μόνος ή ο πρώτος δικαιούχος.

Η δήλωση του λογαριασμού γίνεται στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης του TAXISnet.

Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός εντός της ως άνω προθεσμίας, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο καταβάλλεται στον 1ο, 2ο κοκ δικαιούχο, κάτοχο του 1ου, 2ου κοκ αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης.

Πώς παραλαμβάνω το έπαθλο σε περίπτωση που περιλαμβάνομαι στους τυχερούς;

Το χρηματικό έπαθλο πιστώνεται στον τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσετε για το σκοπό αυτό στο περιβάλλον TAXISnet και στον οποίο απαιτείται να εμφανίζεστε ως ο μόνος ή ο πρώτος δικαιούχος.

Σε περίπτωση επάθλου σε είδος, αυτό θα αποσταλεί στη φορολογική σας κατοικία ή θα σας παραδοθεί ιδιοχείρως, μετά από σχετική συνεννόηση.

Διαβάστε ολόκληρο τον οδηγό της ΑΑΔΕ εδώ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.