Quantcast
Φορολοταρία: Έρχεται σούπερ χριστουγεννιάτικη κλήρωση - Όλες οι λεπτομέρειες - enikonomia.gr
share

Φορολοταρία: Έρχεται σούπερ χριστουγεννιάτικη κλήρωση – Όλες οι λεπτομέρειες

δημοσιεύτηκε:

Στα σκαριά βρίσκεται η υπερκλήρωση της φορολοταρίας για τα Χριστούγεννα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ” Δημοκρατία” , τα Χριστούγεννα αναμένεται να υπάρξει μια υπερκλήρωση. Σε αυτή την ιδιαίτερη λοταρία θα κληρώνονται βραβεία με τα ποσά να φτάνουν τα 100.000 ευρώ.

Το μέτρο της φορολοταρίας

Το υπουργείο Οικονομικών προωθεί χρηματικά έπαθλα που μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα 50.000 ευρώ τον μήνα καθώς το μέτρο της φορολοταρίας έχει απαξιωθεί πρακτικά από τους φορολογούμενους εδώ και αρκετά χρόνια.

Σήμερα, το μέτρο προβλέπει ότι κάθε μήνα κληρώνονται 1.000 ευρώ σε 1.000 δικαιούχους κάτι που δεν αποτελούσε ισχυρό δέλεαρ για τους πολίτες με αποτέλεσμα να μην υφίσταται ως σημαντικό όπλο κατά της φοροδιαφυγής.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το νέο σύστημα θα λαμβάνει υπόψη επιπλέον παράγοντες, όπως το ποσό που δαπανάται σε σχέση το ύψος του εισοδήματος και το εάν η οικογένεια είναι τρίτεκνη ή πολύτεκνη. Αναλυτικά , το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι:
– Θα δίνεται διαφορετική στάθμιση, ανάλογα με το ποσοστό του εισοδήματος που ξοδεύεται.
– Πολίτες με χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα και με περισσότερα τέκνα θα έχουν προσαύξηση στον αριθμό των λαχνών και στην πιθανότητα να κερδίσουν
-Τα βραβεία κάθε μήνα λοταρίας θα κλιμακώνονται και θα φτάνουν τα 50.000 ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.