Quantcast
Φορολοταρία: Σούπερ κλήρωση 2 εκατ. ευρώ τα Χριστούγεννα - enikonomia.gr
share

Φορολοταρία: Σούπερ κλήρωση 2 εκατ. ευρώ τα Χριστούγεννα

δημοσιεύτηκε:

Σούπερ φορολοταρία θα πραγματοποιηθεί φέτος τα Χριστούγεννα.
Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο θα υπάρξει φορολοταρία 2 εκατ. ευρώ για όσους συγκεντρώσουν αποδείξεις, χωρίς να είναι γνωστό ακόμα το πώς θα μοιραστούν τα ποσά στους τυχερούς της κλήρωσης και σε πόσους.
Όπως είπε το Σαββατοκύριακο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης στον ΑΝΤ1 για το θέμα της φορολοταρίας, “η γνώμη μου είναι ότι τα Χριστούγεννα θα πρέπει να δοθεί επιπλέον 1 εκατ. ευρώ στους τυχερούς της κλήρωσης” και συνέχισε λέγοντας ότι οι πέντε από αυτούς θα λάβουν το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ και οι υπόλοιποι θα λάβουν μικρότερα ποσά.
Ωστόσο την ίδια ώρα διευκρίνισε ότι δεν έχει αποφασιστεί το πώς θα μοιραστεί ακριβώς το ποσό στους δικαιούχους.

Οι αλλαγές


Υπενθυμίζεται ότι σήμερα σε κάθε φορολοταρία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ, με κόστος 12 εκατ. ευρώ ετησίως, ωστόσο αυτό που προτείνεται για το νέο πλαίσιο είναι να γίνουν τα εξής:
1.Να δίνεται διαφορετική στάθμιση ανάλογα με το ποσοστό του εισοδήματος που καταναλώνεται.
2. Πολίτες με χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα και με περισσότερα τέκνα να έχουν προσαύξηση στον αριθμό των λαχνών και στην πιθανότητα να κερδίσουν.
3.Τα βραβεία της λοταρίας κάθε μήνα να κλιμακώνονται και να φτάνουν έως και τις 50.000 ευρώ. Επιπλέον τα Χριστούγεννα να υπάρχει ιδιαίτερη λοταρία με βραβεία έως και 100.000 ευρώ.
4.Να χορηγείται προσαυξημένη έκπτωση για δαπάνες που αφορούν σε πράσινη οικονομία, ενέργεια και ψηφιοποίηση:
-Από την 1η Ιανουαρίου 2022 και για τρία έτη, επιλεγμένες δαπάνες που αφορούν σε πράσινη οικονομία, ενέργεια και ψηφιοποίηση εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατά τον χρόνο της πραγματοποίησής τους, προσαυξημένες κατά ποσοστό έως εκατό τοις εκατό (100%).

Επίσης επισημαίνεται ότι οι νέες διατάξεις για την αλλαγή του καθεστώτος της φορολογίας αλλά και την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών αναμένεται να συμπεριληφθούν σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός του φθινοπώρου στη Βουλή.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.