Quantcast
Φόρος εισοδήματος: Διευκρινίσεις Σκυλακάκη για την έκπτωση 3% στην εφάπαξ καταβολή του μετά την παράταση στις φορολογικές δηλώσεις - enikonomia.gr
share

Φόρος εισοδήματος: Διευκρινίσεις Σκυλακάκη για την έκπτωση 3% στην εφάπαξ καταβολή του μετά την παράταση στις φορολογικές δηλώσεις

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν θα ισχύσει η έκπτωση του 3%  στην εφάπαξ καταβολή  φόρου εισοδήματος για όσους θα υποβάλουν την  φορολογική τους  δήλωση  έως το τέλος του Αυγούστου ρωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

“Θα ισχύσει ό,τι ισχύει”, απάντησε ο κ.Σκυλακάκης  και εξήγησε ότι η παράταση στην προθεσμία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων δόθηκε γιατί οι λογιστές είχαν πολύ σοβαρή δυσκολία στο να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους λόγω της πίεσης  που υπάρχει, αλλά και επειδή υπάρχει ένα ποσοστό του κλάδου που είναι εκτός εργασίας επειδή έχει νοσήσει από τον COVID .

Eπίσης μίλησε και για το θέμα της εξόφλησης του φόρου εισοδήματος. Η ημερομηνία για την πληρωμή του δεν αλλάζει, είναι 31 Αυγούστου.  Ωστόσο την ίδια στιγμή επεσήμανε ότι εάν κάποιος επιθυμεί να εξοφλήσει τον φόρο νωρίτερα από την ημέρα αυτή, μπορεί να τον πληρώσει.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

Φόρος εισοδήματος: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις δόσεις

Με τη νέα παράταση  που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στην προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Αυγούστου, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για τις δόσεις του φόρου εισοδήματος  τα εξής:

  • Εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος 

Από τις παραπάνω δηλώσεις του κ. Σκυλακάκη προκύπτει ότι θα παραμείνει η έκπτωση του 3% στην εφάπαξ πληρωμή του φόρου ακόμη και για αυτούς που θα  υποβάλουν την φορολογική τους δήλωση έως τις 30 Αυγούστου.

  • Οι δόσεις  του φόρου 

Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να καταβληθεί ο φόρος εισοδήματος σε 8 μηνιαίες δόσεις. Ωστόσο με την νέα παράταση που δόθηκε στην προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων οι δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις (Ιουλίου και Αυγούστου) του φόρου εισοδήματος  θα πρέπει να καταβληθούν έως τις 31 Αυγούστου 2022 και η τελευταία στις 28 Φεβρουαρίου του 2023.

  • Οι εναλλακτικές για τις εξόφληση φόρου εισοδήματος 

Όσοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών για την  εξόφληση του φόρου σε δόσεις, τότε μπορούν να εντάξουν την οφειλή τους είτε στην πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων, είτε να τον αποπληρώσουν σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις με την πιστωτική τους κάρτα.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.