Quantcast
Φωτοβολταϊκά: Γιατί ο ΔΕΔΔΗΕ δεν προχωρά στη σύνδεση του συστήματος - Όλα όσα λέει ο Σκυλακάκης - enikonomia.gr
share

Φωτοβολταϊκά: Γιατί ο ΔΕΔΔΗΕ δεν προχωρά στη σύνδεση του συστήματος – Όλα όσα λέει ο Σκυλακάκης

δημοσιεύτηκε:

Τον λόγο για τον οποίο ο ΔΕΔΔΗΕ δεν συνδέει το φωτοβολταϊκό σύστημα των πολιτών, ρωτήθηκε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Θεόδωρος Σκυλακάκης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ.

« Υπάρχουν 2 κατηγορίες επί τούτου:

  • Η μια είναι τα οικιακά φωτοβολταϊκά που μπαίνουν σχετικά γρήγορα. Δηλαδή εάν κάποιος έχει ένα φωτοβολταϊκό για αυτοκατανάλωση …δεν έχει σοβαρά θέματα.
  • Και η δεύτερη είναι οι επενδυτές φωτοβολταϊκών. Εκεί θα πρέπει να λάβουμε υπόψη δύο πράγματα:

-Επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές που απαιτούν ηλεκτρικό χώρο δηλαδή απαιτούν εξέλιξη του δικτύου.

-Και πρέπει να είναι αντίστοιχες με τις ανάγκες της οικονομίας.

Εμείς θα επιταχύνουμε τη σχετική διαδικασία. Θα παρουσιάσω το επόμενο 10 ήμερο με 15νθήμερο το πολύ ένα πακέτο για την αύξηση του ηλεκτρικού χώρου που θα επιτρέψει την επιτάχυνση των επενδύσεων. Αλλά εάν θέλει να κάνει κάποιος μια επένδυση δεν σημαίνει ότι και το ηλεκτρικό σύστημα πάντα θα μπορεί να σηκώνει αυτήν την επένδυση  διότι υπάρχουν και όρια ζήτησης. Και δεν μπορεί να πουλά κανείς το σύνολο της ενέργειας που παράγει εάν η προσφορά ξεπερνά τη ζήτηση», απάντησε.

Και εξήγησε και τον λόγο για  τον οποίο ο ΔΕΔΔΗΕ  δεν συνδέει το φωτοβολταϊκό σύστημα των πολιτών. «Αυτή στιγμή υπάρχει ένα όριο στις περικοπές που μπορεί να  έχει ένας επενδυτής. Και με βάση αυτό το όριο δεν υπάρχει χώρος ηλεκτρικός, δεν υπάρχει χώρος στο δίκτυο για να μπουν. Θα αυξήσουμε τον χώρο αλλά και αυτό θα πρέπει να γίνει με μέτρο. Δεν είναι η δουλειά μας να βγάζουν χρήματα οι επενδυτές σε οποιονδήποτε τομέα», είπε .

«Η δική μας δουλειά είναι να λειτουργεί καλύτερα η αγορά και να είναι υπέρ του καταναλωτή. Το υπουργείο Ενέργειας και η κυβέρνηση είναι υπέρ των καταναλωτών. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν οι επενδυτές. Βεβαίως θέλουμε να τους διευκολύνουμε, αλλά στα πλαίσια του αμοιβαίου οφέλους. Κερδίζουν αυτοί αλλά και οι καταναλωτές», συμπλήρωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.