share

Fuel Pass 2: Τι να κάνετε εάν δυσκολεύεστε με την αίτηση

δημοσιεύτηκε:

Σε λειτουργία θα τεθεί τη Δευτέρα, 1η Αυγούστου 2022 η πλατφόρμα για την νέα επιδότηση καυσίμων  (Fuel Pass 2) που αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο όπως ανέφεραν χθες πηγές από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ωστόσο ορισμένοι πολίτες δεν είναι εξοικειωμένοι με τη τεχνολογία ή δεν επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr

Η κατηγορία αυτή των πολιτών έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει τη διαδικασία για το Fuel Pass 2 μέσω των ΚΕΠ από πιστοποιημένο υπάλληλο. Αυτό μπορεί να γίνει κατά τις ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων για την επιδότηση στην πλατφόρμα .Δηλαδή όταν ανοίγει η πλατφόρμα του Fuel Pass  τότε μπορεί και το ΚΕΠ να κάνει την   σχετική αίτηση.

Ποια στοιχεία θα πρέπει να έχετε μαζί σας

Εάν οι πολίτες  επιλέξουν αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να έχουν μαζί τους κάποια απαραίτητα στοιχεία. Η διαδικασία στο ΚΕΠ είναι η εξής:

Ο υπάλληλος του ΚΕΠ εισέρχεται στην ειδική εφαρμογή κατόπιν αυθεντικοποίησής του με χρήση των κωδικών Taxisnet. Στη συνέχεια, ο υπάλληλος καταχωρίζει στα πεδία που εμφανίζονται στο σύστημα:

 • τον ΑΦΜ του φυσικού προσώπου
 • τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, μοτοσυκλέτας-μοτοποδηλάτου, επιβεβαιώνοντας ότι το δηλούμενο είναι ιδιοκτησίας του ή συνιδιοκτησίας
 • του, ή μισθωμένο όχημα που του έχει παραχωρηθεί προς χρήση (leasing), καταχωριζομένου στην τελευταία περίπτωση και του Α.Φ.Μ. της εκμισθώτριας εταιρείας,
 • τα στοιχεία επικοινωνίας του φυσικού προσώπου, και ειδικότερα τη διεύθυνση email και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου

Ο υπάλληλος θα αιτείται για λογαριασμό του φυσικού προσώπου:

 • είτε την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού,
 • είτε την πίστωση του σχετικού ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό του αιτούντος φυσικού προσώπου, τον οποίο και δηλώνει στον υπάλληλο.

H διαδικασία δύναται να πραγματοποιείται και με εξουσιοδότηση του εκπροσώπου του φυσικού προσώπου

Μεταξύ άλλων οι δικαιούχοι της επιδότησης  θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

 ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Δικαιούχος της επιδότησης  είναι κάθε φυσικό πρόσωπο, (σ.σ. συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών), που είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας, με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των 45.000 ευρώ.

GOV.GR: ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ 

Όσοι πολίτες επιλέξουν να υποβάλουν την αίτηση τους στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr για την επιδότηση θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

Α. Αρχικά θα πρέπει να εισέλθουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet και να επιλέξουν το Fuel Pass..

Β. Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα  τους ζητήσει να συμπληρώσουν και επικαιροποιήσουντα στοιχεία τους

 • Διεύθυνση email
 • Αριθμό κινητού τηλεφώνου
 • Αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού

Η δήλωση του οχήματος

Δήλωση του οχήματος:

Κάθε όχημα ή μοτοσυκλέτα – μοτοποδήλατο μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο, το οποίο διαθέτει επί του οχήματος και της μοτοσυκλέτας – μοτοποδηλάτου πλήρη κυριότητα ή συγκυριότητα ή είναι μισθωτής δυνάμει συμβολαίου χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing).

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα ή μοτοσυκλέτα – μοτοποδήλατο.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα, μοτοσυκλέτα – μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας.

ΟΙ ΑΦΜ

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται  στην πλατφόρμα για το fuel Pass 2  ανάλογα με τον τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ, όπως αναφέρεται σε σχετική  Κοινή υπουργική απόφαση  των  κ.κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, Αδωνι Γεωργιάδη, Κυριάκου Πιερρακάκη και Θεόδωρου Λιβάνιου. Aναλυτικά:

 • 1.8.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1
 • 2.8.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3
 • 3.8.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5,
 • 4.8.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7,
 • 5.8.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9.
 • από την 6η.8.2022 και εξής, είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του Α.Φ.Μ. των φυσικών προσώπων.

TΑ ΠΟΣΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ

Τα ποσά της επιδότησης διαμορφώνονται ως εξής:

α) 100 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε 85 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

β) 80 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το ανωτέρω ποσό μειώνεται σε 65 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

γ) 70 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυ-κλετών – μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ανωτέρω ποσό μειώνεται σε 55 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

δ) 60 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το ανωτέρω ποσό μειώνεται στα 45 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.