Quantcast
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για Fuel Pass 3 - enikonomia.gr
share

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για Fuel Pass 3

δημοσιεύτηκε:

“Παράθυρο” για τρίτη επιδότηση καυσίμων, Fuel pass 3 άνοιξε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε στο MEGA ο κ. Γεωργιάδης για το θέμα των καυσίμων, δεν γνωρίζει τι είδους μέτρα στήριξης θα ληφθούν, ωστόσο την ίδια στιγμή επεσήμανε πως ένα από τα μέτρα αυτά μπορεί «να είναι ένα Fuel pass στο diesel ή στην βενζίνη αναλόγως τις εξελίξεις στις τιμές  των καυσίμων. Δεν ξέρω ποιο μπορεί να είναι. Μπορώ να σας πω σίγουρα ποιο δεν θα είναι… Δεν θα είναι η οριζόντια μείωση των φόρων στα καύσιμα. Δεν θα είναι ούτε ο ΦΠΑ. Αυτό έχει πολύ μεγάλο δημοσιονομικό κόστος», σημείωσε.

«Σήμερα, έχουμε ταυτόχρονα δύο θύελλες. Η μία θύελλά είναι ο πληθωρισμός και ράφια και η άλλη είναι οι αγορές. Η κυβέρνηση πρέπει να ισορροπήσει και στα δύο. Γιατί άμα πατάς στη μία, θα γυρίσει η βάρκα» πρόσθεσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Diesel κίνησης: Τι είπε χθες ο Μητσοτάκης

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παρέμβαση στο diesel κίνησης. «Αυτό που παρατηρούμε στο diesel δεν είναι ελληνικό φαινόμενο αλλά παγκόσμιο. Δεν μπορεί να λέτε ότι είναι ελληνική ιδιαιτερότητα. Σταματήστε αυτή την προπαγάνδα»  είχε πει απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. «Να συζητήσουμε ρεαλιστικές λύσεις για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Έχετε δίκιο ότι οι αυξήσεις στο diesel έχουν επίπτωση στην εφοδιαστική αλυσίδα. Μετράμε τις δυνατότητες μας και θα δούμε αν μπορούμε να εξαγγείλουμε κάτι και για το diesel κίνησης» είχε προσθέσει.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.